Angelique Kerber lett az Australian Open királynője

Három szettben (6:4, 3:6, 6:4) legyőzte szombaton a címvédő és világelső Serena Williamset a WTA-hetedik Angelique Kerber az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjében. Ezzel a román Simona Halepet megelőzve a világranglista második helyezettje lett.

A német lány korábban még a fináléig sem jutott Grand Slam-tornán. A hatszoros Australian Open-győztes amerikai a 22. Gran Slam-sikeréért lépett pályára. A látványos mérkőzésen Serena Williams sokat hibázott, főként az első szettben. A harmadik játszmában nyújtott teljesítménye után azonban Kerber teljesen megérdemelten vehette át a serleget.

A 2 óra 8 perces csata számos fordulatot hozott, a világelső amerikai sztár rendkívül idegesen játszott, 46 ütést rontott el riválisa 13-ával szemben. A két játékos egymás elleni mérlege 5/2 lett Williams javára, a világranglistán hetedik Kerber legutóbb 2012-ben győzött.

A 34 éves Williams - aki előzőleg 2011-ben vesztett Grand Slam-finálét - hetedszer diadalmaskodhatott volna Melbourne-ben, s egyben megszerezhette volna egyesben pályafutása 22. Grand Slam-trófeáját, ezzel utolérve az örökranglista második helyén a német Steffi Grafot.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?