Lefújták a német-holland mérkőzést, evakuálták a stadiont

FRISSÍTVE: Gyanús tárgyat találtak a hannoveri futball-stadionban, ezért elmarad a román idő szerint 21.45 órára kiírt Németország-Hollandia felkészülési labdarúgó-mérkőzés. A tervek szerint a helyszínen lett volna Angela Merkel német kancellár is.

Ezt a helyi rendőrség közölte, okokat azonban egyelőre nem nevezett meg. A BBC úgy tudja, gyanús tárgyat találtak a stadionban, ezért ürítették ki.  A meccset a tervek szerint a helyszínen tekintette volna meg Angela Merkel német kancellár, aki a pénteki párizsi terrortámadások után ezzel is demonstrálni szerette volna a terrorizmussal szembeni elszánt küzdelmet.

FRISSÍTÉS: Jörg Hoffmeister rendőrségi szóvivő elmondta, hogy egy gyanús tárgyat találtak a stadionban. A hatóságok arra kérték a szurkolókat, kis csoportokban, gyalog hagyják el a helyszínt. A stadion felé a vonatok nem közlekednek.  Hannover rendőrfőkapitánya az eset kapcsán azt nyilatkozta, az egész városra érvényes közvetlen veszélyhelyzet miatt döntöttek a mérkőzés lefújása mellett.  

"Bízom benne, hogy a rendőrség helyes döntést hozott. A biztonság mindenek felett áll" - mondta Stefan Schostok, hannoveri polgármester. A nap folyamán korábban a Brüsszelbe tervezett belga-spanyol labdarúgó-mérkőzést is lemondták biztonsági okok miatt.

Kicker úgy tudja, hogy a német válogatott már úton volt a stadionba, amikor megszületett a döntés, így bár váratlanul érte a csapatot, de már nem is mentek el a stadionig, visszatértek a szállásra. A szurkolókat arra kérték, hogy a lehető leghamarabb hagyják el a létesítményt, de a pontos okok egyelőre tisztázatlanok. (Origo)

Az eset négy nappal az után történt, hogy péntek éjszaka terrortámadást hajtottak végre Párizsban, megölve ezzel 129 embert. A merényletek alatt éppen a Franciaország-Németország barátságos mérkőzést játszották.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?