Dárdai Pál marad a magyar fociválogatott edzője

Dárdai Pál marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 2015. november 30-ig.

Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke kedden rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a 38 éves szakember berlini klubjával, a Hertha BSC-vel.

Az észak-írektől elszenvedett hazai vereség után szeptemberben menesztett Pintér Attila helyére ideiglenesen kinevezett Dárdai Pált eredetileg három Európa-bajnoki selejtező és egy barátságos mérkőzés erejére engedte el a Hertha, ahol utánpótlás koordinátorként dolgozik.

https://www.youtube.com/watch?v=sGICGq0gFbI

A válogatott a három tétmeccsen hét pontot szerzett, a románok elleni, bukaresti 1-1 után idegenben a Feröer-szigeteket, hazai környezetben pedig a finneket verte 1-0-ra.

„A megállapodás értelmében a tétmeccsek előtt Dárdai rendelkezésre áll felkészülési meccsekre. Márciusra jelenleg a kapitány nem tervez felkészülési mérkőzést, de májusra igen. De ha Dárdai igényli, márciusra is szervezünk mérkőzést. Egyéb összetartáson még gondolkodunk, de arra a külföldi játékosokat nem tudjuk megkapni. Azt, hogy a csak magyarországi játékosok összehívása hasznos-e, majd Dárdai Pál eldönti. A célkitűzés, hogy legyünk versenyben az Eb-selejtezőkön, és érjük el a harmadik helyet. Lényeges változás nem lesz a stábban.”

Dárdai Pál videóüzenetet küldött Magyarországra.

https://www.youtube.com/watch?v=-1OZQBOV3OY

Csányi Sándor MLSZ-elnök december elején azt mondta, még mindig hisz benne, hogy létezik mindenki számára elfogadható megoldás, erről pedig személyesen szeretné meggyőzni a Dárdai Pált utánpótlás koordinátorként és az U15-ös csapat edzőjeként foglalkoztató német Hertha BSC vezetőit. Az MLSZ akkor azt közölte, az elnöksége "továbbra is Dárdai Pált látja a legjobb megoldásnak", de másokkal is tárgyal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?