Ez lesz a magyar ultrák felszerelése Bukarestben

Internetes oldalukon kaptak instrukciókat a magyar ultrák arra, hogy mit vigyenek magukkal a szombati bukaresti román-magyar labdarúgó mérkőzésre: fekete pólót, fogvédőt, símaszkot és úszószemüveget.

Ahogy tavaly is, idén is a fekete lesz a magyar ultrák hivatalos „dresscode”-ja a bukaresti Nemzeti Arénában, a szombati román-magyar labdarúgó mérkőzésen – derül ki a honlapjukról, amelyen egy sor hasznos tanácsot kap a román fővárosba készülő szurkolói csoport.

A színválasztást azzal magyarázzák, hogy a fekete pólóknak köszönhetően tavaly is egységesen nézett ki a vendégszektor, emellett „sokat segít egy esetlegesen kirobbanó balhéban is, mivel a szerveknek nehezebb az azonosítás”.

Az ultrák a bukaresti útjukra nem csak fogkefét, hanem fogvédőt is visznek magukkal, aminek vélhetően a verekedéseken veszik nagy hasznát. Igaz, tavaly is problémájuk volt miatta. „Volt, akit emiatt akartak elvinni a románok. Idén aki hoz magával fogvédőt, az vagy eldobhatót hozzon, és azt a beengedés előtt eldobja, vagy a bejáratnál lévő csomagmegőrzőbe rakja le, pl. egy táska belsejében” – hangzik a jótanács.

Úgy tűnik, a szurkolás elengedhetetlen kelléke a símaszk is, bár a Nemzeti Aréna biztonsági embereinek ez sem tetszik valamiért. „Elkerülve a felesleges dolgokat, hasonlóan a fogvédőhöz, ezeket is megfelelően rakja el, le mindenki a beléptetés előtt” – olvasható az instrukció.

Mintha nem tudnák eldönteni, hogy sízni mennek vagy a tengerben megmártózni, szóba kerül az utolsó szükséges kellék is: az úszószemüveg. Lehet, hogy az "oláh" biztonságiak ezt is elveszik, de nem árt, ha van. „Arra nincs hírünk, hogy a könnygáz kivédésre szolgáló úszószemüveg tiltott-e vagy sem. Akinek van, az hozza magával” – üzenik a portálon keresztül az ultráknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?