Megválasztották a Román Labdarúgó Szövetség új elnökét

Răzvan Burleanut választották meg szerdán a Román Labdarúgó Szövetség (FRF – Federaţia Română de Fotbal) elnökévé.

Az új elnök 29 éves, 1984 július 1-jén született Focşani-ban, apja a FCM Bacău egykori játékosa, Gheorghe Burleanu. Răzvan Burleanu politikai tanulmányokat folytatott Bukarestben, a honvédelem szakterületén specializálódott, dolgozott Bákó polgármesteri hivatalánál, a parlamentben és az elnöki hivatal nemzeti kisebbségekkel foglalkozó irodájában is. Ennek ellenére nem tagja egyik politikai pártnak sem.

Răzvan Burleanu a Román Minifutball Szövetség élén betöltött elnöki pozícióját cseréli le új tisztségére. A Román Labdarúgó Szövetség eddigi elnöke, Mircea Sandu egy másik jelöltet, Gheorghe Popescut támogatta, aki időközben azonban börtönbe került. Răzvan Burleanu a szavazás első fordulójában 72, a második fordulóban (ahol már csak Vasile Avram volt bíróval állt versenyben) 113 szavazatot kapott a 173-ból.

Máris kirúgta Kassait

Elnöki programjában Răzvan Burleanu azt ígérte, alapjaiban kívánja megváltoztatni a Román Labdarúgó Szövetség "szervezeti kultúráját". Megválasztása után azonnal bizonyította is eltökéltségét. Felszólította Kassai Adalbert főtitkárt, hogy csütörtök reggelre nyújtsa be lemondását. 

Az új elnök kijelentette, véget vet a szövetségben meghonosodott szürkeségnek, és mostantól a FRF "nyugat felé igazodik". Megígérte, két napon belül sajtótájékoztatón ismerteti a szövetség új struktúráját.

Kimaradt?