Ismerős cellatársakat küldenek Gigi Becalinak

Jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bukaresti táblabíróság a labdarúgó átigazolások dossziéjában érintett öt Liga 1-es klubvezetőt, illetve három játékosügynököt. Legsúlyosabb ítéletet Cristi Borcea , a Dinamo volt ügyvezetője és Ioan Becali játékosügynök kapta, akiket 6 év és 4 hónapos szabadságvesztésre ítéltek.

A kiszabott börtönbüntetések

  • Ioan Becali 6 év 4 hónap
  • Cristi Borcea 6 év 4 hónap
  • George Copos 3 év 8 hónap
  • Gigi Neţoiu 3 év 4 hónap
  • Gică Popescu 3 év 1 hónap
  • Jean Pădureanu 3 év 4 hónap
  • Victor Becali 4 év 8 hónap
  • Mihai Stoica 3 év 6 hónap

A nyolc elítéltnek 24 órán belül jelentkeznie kell a lakóhelyéhez legközelebbi rendőrőrsön. Az elmarasztaló ítéletre számítva Ioan Becali konstancai lakcímre jegyeztette be magát, hogy együtt tölthesse büntetését unokatestvérével, Gigi Becalival.

Mivel Ioan Becali, George Copos és Jean Pădureanu betöltötte már a 60. életévét, ezért büntetésüket harmadolni fogják.

Az adócsalási per nyolc éve tart, első fokon 2012-ben valamennyi vádlottat felmentette a bukaresti törvényszék, majd másodfokon, ugyanabban az évben, szintén az ítélőtábla összesen 40 év börtönbüntetést szabott ki a vádlottakra. Akkor Gheorghe Popescu, Padureanu és Netoiu felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ügy a legfelső bíróságon folytatódott, amely tavaly törölte az ítéleteket, és visszaküldte az ügyet az ítélőtáblához. Időközben hatályba lépett az új román büntető törvénykönyv, amely szerint ebben az ügyben most már az ítélőtábla illetékes meghozni a jogerős ítéletet. A nyolc személyt azzal vádolták, hogy 1999 és 2005 között 1,5 millió dollárral károsították meg a román államot azáltal, hogy 12 román labdarúgó külföldi eladásakor elhallgatták az üzletek valós értékét. A vádirat szerint négy román futballcsapatot több mint 10 millió dolláros kár ért a tranzakciók nyomán, mivel a pénz az ügyészek szerint a vádlottak számlájára került.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?