FRISSÍTVE – Liga 1: első győzelme megszerzése helyett első vereségét szenvedte el az UTA

FRISSÍTVE: Kétszer is vezetett, mégis kikapott az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában vasárnap este. FRISSÍTÉS: Vasárnap este a FCSB az UTA-nevelés Dennis Man mesterhármasával legyőzte a másik újoncot, az FC Argeșt.

A Liga 1 újonca első diadalát szerette volna megszerezni az átépített Neuman Ferenc Arénában, ez vol a második fellépése, és a jég megtöréséhez ideális partnernek ígérkezett a Politehnica Iași. A moldvaiak legutóbb éppencsak bennmaradtak az élvonalban, ráadásul az új idényben ugyanúgy 3 ponttal álltak, mint az aradiak, csakhogy a vendégeknek volt már egy győzelmük, míg az UTA mindhárom meccsén remizett.

Egy szép összjáték végén a házigazdák szerezték meg a vezetést, de a Poli ezt még szünet előtt kiegyenlítette a veterán Cristea révén. A második játékrészben Ursu bombagóllal juttata előnyhöz ismét a piros-fehér mezeseket, de a hajrához közeledve nagyobb sebességre kapcsoltak a jászvásáriak, és rutinjukkal felőrölták a fáradni látszó hazaiakat. Előbb Platini egyenlített, majd Onea élményszámba menő ballábas csavarása a jobb vinklibe megpecsételte az UTA sorsát. Az aradi együttes a nyolcadikról a tizedik helyre esett vissza – s lehet ez még rosszabb is.

Bálint László György vezetőedző csapata legközelebb Bukarestben javíthat, ugyanis szeptember 28-án a Dinamo vendége lesz.

Liga 1., 4. forduló, vasárnapi eredmények: UTA–Poli Iași 2–3 (C. Rus 27., Ursu 61., illetve Cristea 35., Platini 76., Onea 84.), FC Botoşani–Academica Clinceni 0–0, FCSB–FC Argeș 3–0 (Man 14., 23. és 73.); korábban: Sepsi OSK–Konstancai Viitorul 1–1, Universitatea Craiova–FC Voluntari 2–1, Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt 1–3, Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR 0–2; a FCSB–FC Argeş mérkőzés később kezdődik; a Medgyesi Gaz Metan–Bukaresti Dinamo meccset hétfőn játsszák.

Kapcsolódók

Kimaradt?