Liga 1: a Sepsi még vár az első győzelemre, visszavette a vezetést a CFR-től a Craiova

Döntetlent játszott az első osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának szombati játéknapján a Sepsi OSK, így a sepsiszentgyörgyieknek még várniuk kell az első győzelemre. A címvédő CFR legfőbb kihívója, az Universitatea Craiova hazai győzelmével visszavette a vezetést.

A szentgyörgyiek a 2017-es bajnok és 2019-es kupagyőztes Viitorult látták vendégül, de a konstancai csapat közelmúltbeli sikerei ellenére még a Sepsi OSK-nál is gyengébben kezdte a szezont: a forduló előtt egy ponttal szerénykedett az utolsó helyen a Gheorghe Hagi futball-legenda által alapított egylet.

Ennek ellenére a tengerparti látogató kezdtek jobban, és az első félidő hajárjára fordulva meg is szerezték a vezetést. A háromszékiek ezután nem hogy az első győzelmükért, hanem az egyenlítésért hajtottak. Ez össze is jött a végjátékban, így a Kovászna megyei csapat negyedik meccsén harmadik döntetlenjét szerezte meg – a győzelemre még várni kell.

#csakazosk #casaliga1 Sepsi OSK - FC Viitorul: 1-1 ( végeredmény / scor final - 82' Safranko / 39' Ciobanu ) CASA Liga I/ etapa 4. forduló

Közzétette: Sepsi OSK – 2020. szeptember 19., szombat

 

Szombat este Craiován játszották a forduló rangadóját, ami attól került a figyelem középpontjába, hogy a múlt idényben még a kiesés elkerüléséért küzdő Voluntari együttese ritka jól kezdte a pontvadászatot. A sikerek lehet, hogy kérészéletűek voltak, merthogy a házigazdák nyertek, és ezzel visszavették a vezetést a bajnoki címvédő CFR-től. A Craiova az egyedüli százszázalékos teljesítményű csapat a mezőnyben.

Liga 1., 4. forduló: Sepsi OSK–Konstancai Viitorul 1–1 (Safranko 82., illetve Ciobanu 39.), Universitatea Craiova–FC Voluntari 2–1 (Koljici 34., Cicâldău 71., illetve Costin 57.); korábbi eredmények: Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt 1–3, Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR 0–2.

Vasárnap: FC Botoşani–Academica Clinceni, UTA–Poli Iași, FCSB–FC Argeş; hétfőn: Medgyesi Gaz Metan–Bukaresti Dinamo.

Kapcsolódók

Kimaradt?