Jégkorong: székely derbyt rendeznek a Román Kupáért

Pénteken folytatódtak a Román Kupa csoportküzdelmei Brassóban. A Csíkszeredai Sportklub kemény küzdelemben, hátrányból fordítva győzte le a Galac gárdáját, míg a Gyergyói Hoki Klub meglepetésre a házigazda brassóaiakon diadalmaskodva megnyerte csoportját. Így a vasárnap esti döntőben az Erste Liga két Hargita megyei csapata csap össze az aranyérmekért.

Nem hozta lázba a brassói jégkorong-barátokat a Román Kupa pénteki játéknapja sem, szerény érdeklődés mellett játszották le a mérkőzéseket.

Elsőként a Sportklub lépett pályára. Azon a Galacon keresztül vezetett az út a döntő felé, amely a közelmúltban a bajnoki küzdelmek során kétszer is megtréfálta a csíkiakat, ráadásul mindkétszer a kupa címvédőjének otthonban diadalmaskodtak. Pénteken sem adták olcsón a bőrüket a duna-partiak, akik már a harmadik percben előnybe kerültek Szkacskov révén (0-1). Tíz perc kellett a Sportklubnak az egyenlítéshez, a születésnapos Becze Tihamér volt a gólszerző (1-1). A második harmad közepén fordítani tudtak a kék-fehérek, Pelley volt eredményes (2-1). Ezt követően bár megvoltak a lehetőségek mindkét oldalon, további találatot nem láthattak a kilátogató nézők (élő közvetítésről sajnos egyik játéknapon sem gondoskodtak a szervezők).

A Gyergyó is a döntőben!

Az esti mérkőzésen a Gyergyói Hoki Klub és a Corona Brassó csapatai csaptak össze. A székelyföldi piros-fehérek az első harmadban magukhoz ragadták a vezetést: az első szünet előtti percben Rupert talált be Tőkének (0-1). Ahogy zárták az első játékrészt, úgy indították a másodikat a gyergyóiak és a 22. percben már két góllal vezettek, ezúttal Bobcek volt eredményes. Nem adta fel a házigazda: előbb Fowlie, majd hamarosan Labreque is feliratkozott a gólszerzők közé kiegyenlítve az állást a 34. percre (2-2). Nem tartott sokáig a sárga öröm, alig telt el egy perc és Valdix találatával újra vezetett a GYHK (2-3).

Nagy küzdelmet hozott a záró 20 perc és egyetlen gólt: a gyergyószentmiklósiak az utolsó percben üres kapus góllal tették biztossá győzelmüket. A gyergyói férfi jégkorongcsapat történetében első alkalommal léphet jégre a Román Kupa döntőjében, ahol ellenfele a címvédő, sokszoros kupagyőztes  Csíkszeredai Sportklub lesz.

Szombaton szünnap lesz, vasárnap a Brassói Corona–Galaci CSM kisdöntő 15 órakor kezdődik, a Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK döntő pedig 19-kor.

Jégkorong Román Kupa, B csoport, 3. forduló
Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)
Brassó, Olimpiai Jégcsarnok, 500 néző
Gólszerzők: Becze (13. P.) és Pelley (34.p.), ill. Szkacskov (3.p.)
Kapura lövések száma: 37 - 24
Büntetőpercek: 20, ill. 30 perc
Jégkorong Román Kupa, A csoport 3. forduló
Brassói Corona–Gyergyói HK 2–4 (0–1, 2–2, 0–1)
Brassó, Olimpiai Jégcsarnok, 800 néző
Gólszerzők: Fowlie (27.p.), Labreque (34.), ill. Rupert (19.p.), Bobcek (22.p.), Valdix (35.p.) és Sára (60.p.)
Kapura lövések: 38–34
Büntetőpercek: 18, ill. 20 perc

Kapcsolódók

Kimaradt?