Jégkorong: kettős vereséget szenvedett a Sportklub a Galactól a román bajnokságban

Kedden és szerdán játszották a romániai jégkorongbajnokság első két helyezettjének rangadóit Csíkszeredában. A listavezető Galaci CSM némileg meglepetésre megnyerte mindkét mérkőzést. A kék-fehérek nem találták az ellenszerét a rendkívül eredményes galaci légiósoknak.

Galac először

Jól kezdték a keddi találkozót a csíkiak, Rokaly Norbert a harmadik perc elején betalált megszerezve ezzel a vezetést (1-0). A hazai hívek aligha gondolták,hogy ezzel a góllal utoljára volt előnyben a Sportklub a meccsen. A vendégek hamar a maguk javára fordították az állást, az első harmadban három góllal terhelték meg Adorján kapuját: Zabludovszki, Butocsnov és Kiricsenko is betaláltak szűk tíz perc alatt (1-3).

Rokaly Szilárd a második harmad elején emberelőnyben zárkóztatta a csíkiakat mínusz egyre, de a vendégek, szintén előnyben, hamar visszaállították a kétgólos különbséget (2-4). A harmad második felében hajtott a Sportklub a zárkózásért és ennek meg is lett az eredménye: kettős emberelőnyben Kuljas lőtt bombagólt (3-4).

 A befejező játékrész zaklatott játékot hozott. A hazaiak nehezen viselték a hátrányt, egyre többször ülhettek a büntetőpadra. A Galac jól használta ki lehetőségeit és magabiztos játékkal hozta le az utolsó harmadot, amelyben még két gólt szereztek a vendégek.

Galac másodszor

 A szerdai mérkőzés első harmada hasonló forgatókönyvet hozott a keddihez: a meccs elején gyors góllal vezetést szerzett a Sportklub, majd erre a Galac hárommal válaszolt. Hazai részről Bíró Tamás, a vendégektől Pajor,Rybalko és Skacsov lőtték a gólokat (1-3).

A középső húsz perc igazi gólesőt hozott, azonban nem tudott közelebb zárkózni a hazai gárda: hiába szereztek három gólt Shalláék, ugyanennyiszer voltak eredményesek a vendégek is, akik rendkívül jól használták ki a helyzeteiket (4-6).

A záró harmadban felborította a pályát a Sportklub, ám hiába a mezőnyfölény, a számtalan helyzetből csak egy gólt tudtak elérni a hazaiak, így a keddi játéknapot követően szerdán is vesztesen hagyták el a jeget. A mindkét napon hat gólt lövő galaciak megerősítették vezető pozíciójukat a román bajnoki táblázat élén és magabiztosan menetelnek az alapszakasz-elsőség felé.

Román jégkorong-bajnokság, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – CSM Galați 3–6 (1–3, 2–1, 0–2)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 500 néző
Gólszerzők: Rokaly N. (3.p.), Rokaly Sz. (26.p.), Kuljas (35.p.), illetve Zabludovszkij (5.p.), Butucsnov (9. és 60.p.), Kiricsenko (15.p.), Nyeznyamov (27.p.), Szkacsov (43.p.)
Román jégkorong-bajnokság, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – CSM Galați 5–6 (1–3, 3–3, 1–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 400 néző
Gólszerzők: Bíró T. (2.p.), Taratukhin (23.p.), Shalla (23. és 38.p.), Salló (42.p.), ill. Pajor (6.p.), Rybalko (7. és 25.p.), Skacsov (9. és 34.p.), Machala (34.p.)

Kapcsolódók

Kimaradt?