Liga 1: álomszerűen sikerült Culio búcsúja a Kolozsvári CFR-től

Álomszerűen sikerült Juan Emmanuel Culio búcsúmérkőzése a Kolozsvári CFR mezében: az argentin középpályás csapatkapitányként, góllal vezethette győzelemre társait az Astra Giurgiu elleni összecsapáson, aminek végén a listavezetői helyét visszafoglaló vasutas csapat játékosai a magasba dobálták, szurkolói pedig perceken keresztül éltették.  

Mint arról felvezető cikkünkben beszámoltunk, a Kolozsvári CFR úgy lépett pályára hétfő este a labdarúgó Liga 1 huszonegyedik fordulójának utolsó mérkőzésén, hogy az Astra Giurgiu elleni győzelemmel visszaveheti listavezetői helyét. A rangadónak különös érzelmi töltetet adott az a tény, hogy ez volt Juan Emmanuel Culio utolsó szereplése a vasutas csapat mezében, a múlt hét végén bejelentette, hogy családi okok miatt vissza kell térnie Argentínába. 

A múlt csütörtöki, Celtic Glasgow elleni mérkőzés után több játékosát is pihentetni kényszerült Dan Petrescu, de a CFR így is magához ragadta a kezdeményezést az Astra ellen. A nyolc mérkőzéses győzelmi sorozatban levő vendégek már az első percektől másodhegedűs szerepet játszottak, a vasutasok „felborították a pályát”. A vezető gólra nem kellett sokat várni, a 21. percben egy szabadrúgás után a labda Costachéhoz kerül, aki „eltöri” a lövést, viszont a labda tovább gurul Burcához, aki szépen elhelyezi az Astra kapusa mellett a jobb alsó sarokba.

A gól után az Astra megpróbált egy-két veszélyesebb akciót indítani, de az állandó tettestárs Alibec hiányában Budescu tehetetlennek bizonyult a hermetikusan záró CFR-védelemmel szemben. 

Szünet után ugyanabban a mederben folydogált a játék, a második félidő elején Costache kihagyta a kihagyhatatlant, amikor 2 méterre a kaputól keresztbe elrúgta a labdát az alapvonalon kívülre. Az egyre idegesebben játszó Budescu 3 perc alatt két sárgát is begyújtött Kovács István játékvezetőtől, a másodikért majd'majd fejét vette a Constantin Rădulescu stadion közönsége, ugyanis az ünnepelt Culiót rúgta fel durván hátulról. Alig egy perccel később, a 84. minutumban Culio a legédesebb bosszút vette ezért, egy baloldali, féltávoli lövése az Astra kapusának hathatós segítségével megtalálta az utat a kapuba.

A hátralevő percekben már egyik csapat sem akart/tudott többet focizni, így a Kolozsvári CFR 2-0-ra legyőzte az Astra Giurgiut és 41 pontjával visszavezett listavezetői helyét a tabellán.

A mérkőzés után pedig minden Culióról szólt, játékostársai a levegőbe dobálták, tiszteletkört tett a stadionban, majd pedig könnyek között köszönte meg a Kolozsváron töltött éveket.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?