Liga 1: az első helyért és Culióért harcolnak a vasutasok

A Kolozsvári CFR-Astra Giurgiu mérkőzéssel zárul hétfő este a labdarúgó Liga 1 21. fordulója.

A múlt csütörtöki Kolozsvári CFR-Celtic Glasgow (2-0) mérkőzés után újabb rendkívül fontos összecsapást vív a labdarúgó Liga 1 huszonegyedik fordulójában a vasutas alakulat: hétfő este 20:00 órai kezdettel a listavezető Astra Giurgiu látogat a Fellegvárra és egy esetleges hazai győzelemmel a CFR visszafoglalhatja helyét a tabella élén.

Viszont ennek a mérkőzésnek a jelentősége lényegesen megnőtt azzal, hogy a hétvégén a csapat egyik alapembere, az argentín Emmanuel Culio bejelentette, családi okok miatt távozni kényszerül Kolozsvárról.

 

A vasutas alakulat vezetősége azonnal lépett és bejelentette: díjtalan belépést biztosít a CFR-Astra mérkőzésre, hogy méltóképpen elbúcsúztathassa legendás játékosát.

A még pénteken elkezdődött 21. fordulóban több izgalmas mérkőzést rendeztek, és született egy-két meglepő eredmény is.

Az első máris az etapnyitó összecsapáson, a Bukaresti Dinamo-Sepsi OSK találkozó 2-1-es vendéggyőzelemmel zárult. A háromszékiek egy gólnélküli első félidő után a második játékrészben hátrányba kerültek Dan Nistor találatával. A házigazdák 10-ese aztán „el is temette” csapatát, amikor a 72. percben begyújtötte második sárga lapját is, és emberhátrányban hagyta társait. Leo Grozavu csapata élt a lehetőséggel, Karanovics 76. és 78. percben lőtt duplájával megfordította a mérkőzést. A Sepsi OSK ezzel a győzelmükkel 25-re növelték pontjaik számát és feljöttek a tabella 9. helyére.

Szombaton este a CSU Craiova 2-1-re legyőzte a FC Voluntari csapatát és dobogós helyét megerősítve tapad az Astra-CFR párosra. Vasárnap este pedig az is megerősítést nyert, hogy a bajnokság elején az alsőházban köszködő FCSB-vel idén is kell számolni, hiszen Bogdan Vintilă csapata a FC Viitorul legyőzésével megelőzte Gheorghe Hagi egyesületét és immár csak 2 pontra van a címvédő Kolozsvári CFR-től.

A vasutasok számára ilyen körülmények között mindennél fontosabb az Astra Giurgiu veretlenségi sorozatának (utoljára szeptember 29-én kaptak ki a Chindia Târgoviștétől, azóta 8 győzelem és 1 döntetlen a mérlegük - szerk. megj.). 

Labdarúgó Liga 1, a 21. forduló eredményei
Dinamo-Sepsi OSK 1-2
Academica Clinceni-FC Botoşani 1-1
Poli Iaşi-Medgyesi Gaz Metan 1-2
CSU Craiova-FC Voluntari 2-1
Chindia Târgoviște-Nagyszebeni Hermannstadt 1-1
FC Viitorul-FCSB 0-2
Kolozsvári CFR-Astra Giurgiu (hétfő, 20:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?