Liga 1: falhoz állították a Sepsi OSK-t

Kettős emberhátrányban volt kénytelen játszani több mint egy félidőt a Sepsi OSK az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának hétfő esti záró meccsén, így nem volt meglepő, hogy kiütéses vereséget szenvedett a konstancai Viitorul otthonában.

A forma és a bajnokságban elfoglalt helyezések alapján nem a sepsiszentgyörgyi csapat számított a meccs esélyesének, és ehhez méltón korán vezetést is szerzett Gheorghe Hagi csapata.

Az edzőváltáson átesett vendégek új trénere, Leo Grozavu az első félóra végéhez közeledve reménykedhetett abban, hogy jól sikerül a bemutatkozása a háromszéki együttes kispadján, ekkor ugyanis Safranko, kihasználva Căbuz kapus ügyetlenkedését, egy szöglet után a hálóba tuszkolta a cerberus kezéből kiejtett labdát. Sebastian Colțescu játékvezető ekkor elnéző volt a szlovák vendégjátékos talán túlságosan is nagy elszántságával szemben...

Ezután viszont többszörösen is törlesztetett a hazaiak javára: a 33. percben a védelemből a szentgyörgyiek középpályájára tolt Tincu megkapta a második sárga alapját, de ugyanekkor, majd három perccel később Bouhemának is kiosztott két sárgát: így a Kovászna megyei csapat sorsa megpecsételődött, hiszen mindkét játékosa mehetett zuhanyozni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a látogatók nem sokat törődtek a játékkal, inkább szabálytalanságokkal próbálták „hullámtörőként” elejét venni a tengerparti gárda rohamainak.

A második félidőben a megtört szentgyörgyiek állták a sarat egy darabig, Niczuly néhány bravúros védést is bemutatott, de végül nem kerülhette el a végzetét a csapat. Mindemellett a hajrában egy „kamu” tizenegyest is megítéltek a hazaiak javára, kiütéssé téve a vereséget.

Liga 1, 17. forduló: Viitorul–Sepsi OSK 4–1, gólszerzők: Virgil Ghiță (4. p.), Munteanu (52. p.), Rivaldinho (79. p.), Matei (86. p.), illetve Safranko (27. p.).

A forduló többi eredményéről és a CFR kiütéses győzelméről itt olvashat. A bajnokságban vezet a CFR 34 ponttal, második a Viitorul 32, harmadik-negyedik a CSU Craiova és az Astra 31-31 ponttal. A Sepsi 16 ponttal a tizenegyedik helyen áll, és a következő fordulóban a Craiovát fogadja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?