Liga 1: a Kolozsvári CFR nagyarányú győzelemmel hangolt a Lazióra

Nagyarányú, 4-0-s győzelmet aratott a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 17. fordulójának nyitómérkőzésén a Chindia Târgoviște felett. A vasutasok önbizalmának mindenképpen jól jön ez a siker, hiszen csütörtökön este az Európa-ligában a római Olimpico-stadionban vívnak kulcsfontosságú mérkőzést a Lazio ellen.

A válogatott mérkőzések miatt szünet után pénteken a Kolozsvi CFR-Chindia Târgoviște mérkőzéssel kezdődött meg a labdarúgó Liga 1 tizenhetedik fordulója. Azért programálta a LPF a vasutasokat a nyitónapra, hogy Dan Petrescu tanítványainak legyen elég idejük pihenni, felkészüli és elutazni a csütörtöki, a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos összecsapásra a Lazio Róma ellen. 

A két meccs közötti hat napos szünet tudatában a CFR stábja sokkal bátrabban nyúlt azokhoz a játékosokhoz, akik általában az európai kupaporondon „húzzák a szekeret”, így aztán nem maradtak ki a csapatból olyan alapemberek sem, mint Arlauskis, Camora, Culio, Deac, Omrani sem.

A Chindia elleni találatokat viszont nem a szokásos gólfelelősök szerezték. Az első találatot az ifi Cătălin Itu lőtte a 3. percben kihasználva a vendégek kapusának, Aioaninak a rossz felszabadítását. A gyors gól után ellaposodott a mérkőzés, úgy tűnt, hogy a CFR nem akar, a Chindia pedig nem tud többet. Az első félidő derekán aztán felbárorodott a Chindia, Dumiter és a moldovai válogatott Rață is tesztelte Arlauskis reflexeit, újabb gólhoz viszont a házigadák álltak közelebb, amikor a gyönyörű mélységi passzal indított Omrani átemelte a labdát Aioanin, viszont az a kapufáról nem belele, hanem kifele pattant.

A második félidő is egy óriási hazai helyzettel kezdődött, ez alkalommal Deac nem tudta megverni Aioanit. Csapata tehetetlenségét látva, Petrescu becserélte Traorét és Păunt, gólt viszont Bordeianu szerzett, az lövése a kapufáról már befele pattant. Ugyanaz a Bordeianu vitte 3-0-ra az eredményt a 79. percben egy távoli lökettel.

A véderedményt a csapatkapitány Camora állította be a 87. percben a tizenhatos sarkáról eleresztett lapos lövéssel.

Győzelmével a Kolozsvári CFR 34-re növelte pontjai számát és fölényesen vezeti a Liga 1 tabelláját. A vasutasok következő mérkőzése csütörtökön lesz Rómában, ahol este 10 órai kezdettel a Lazio ellen lépnek pályára az Európa-Liga 5. fordulójában. Dan Petrescu tanítványai jelenleg a továbbjutást jelentő második helyen állnak a Celtic Glasgow mögött.

Labdarúgó Liga 1, a 17. forduló mérkőzései
Kolozsvári CFR-Chindia Târgoviște 4-0
Poli Iasi-FC Voluntari 2-2
FCSB-Astra Giurgiu 1-3
Academica Clinceni-Dinamo 2-2
Medgyesi Gaz Metan-FC Botosani 0-0
CSU Craiova-Nagyszebeni FC Hermannstadt 3-0
FC Viitorul-Sepsi OSK (hétfő, 20:30)
 

Kapcsolódók

Kimaradt?