Liga 1: bukaresti döntetlennel őrzi első helyét a CFR

A múlt szezonban még vérbeli rangadónak számító párosítás zárta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapját: a címvédő kolozsvári CFR a fővárosban lépett fel a legutóbbi második helyezett FCSB ellen, és a gól nélküli döntetlennel megőrizte listavezetői pozícióját.

A derbinek kikiáltott meccs rendkívül alacsony színvonalúra sikeredett, de az erdélyi csapat játékosait és szurkolóit valószínűleg ez nem bántja, hiszen pontot tudtak szerezni a Nemzeti Arénában, így – ha minimálisan is – növelték előnyüket a fő üldözővé előlépett Craiovával szemben.

A FCSB továbbra is keresi a formáját ebben az idényben, egyelőre még a rájátszást érő hatodik hely megszerzése is nehéz feladatnak tűnik az alapszakaszban.

Liga 1, 10. forduló: Medgyesi Gaz Metan–„U” Craiova 2–3, FC Voluntari–Academica Clinceni 1–2, Sepsi OSK–Hermannstadt 3–0, Astra Giurgiu–Dinamo 3–2, Botoșani–Chindia Târgoviște 0–3, FCSB–CFR 0–0, a Viitorul–Poli Iași mérkőzést hétfőn 20.30-tól rendezik. Az állás: 1. CFR 21 ponttal, 2. Craiova 19, 3. Viitorul 18/9 meccsből, 4. Medgyes 18, ... 7. Sepsi 13, ... 9. FCSB 11 ponttal.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?