Kiütéses győzelmet aratott a Sepsi OSK a Liga 1 székely-szász rangadóján

Megszerezte idei második győzelmét a Sepsi OSK a labdarúgó Liga 1, a háromszékiek a 10. forduló szombat délutáni összecsapásán 3-0-ra verték meg a Nagyszebeni FC Hermannstadt csapatát és ezzel ideiglenesen feljöttek a tabella 6. helyére.

Mintegy háromezer néző látogatott ki szombaton délután a Szemerja negyedbeli stadionba abban a reményben, hogy László Csaba végre megtanította győzni is tanítványait. A Sepsi OSK a labdarúgó Liga 1 tizedik fordulójában a Nagyszebeni FC Hermannstadt csapatát fogadta, és mivel az ellenfél nem képvisel csuda nagy játékerőt, esély is volt arra, hogy a háromszékieknek sikerül megszerezniük idei második győzelmüket. Mint ismeretes, a Sepsi OSK az idei bajnokságban a "döntetlenek királya", 1-1 győzelem és vereség mellett 7-szer osztozkodott ellenfelével a pontokon.

Egy viszonylag kiegyensúlyozottnak mondható első félóra után, a tavaly még Sepsiszentgyörgyön játszó Viera súlyos egyéni hibája kellett a szebeni védelem lakatjának felnyitásához. Az elefántcsontparti védő a 30. percben kézzel ért saját tizenhatosábal a labdához, a jogosan megítélt büntetőt pedig Gabriel Vasvari magabiztosan értékesítette.

 
 

A gól szárnyakat adott a hazai csapatnak, amely 4 perccel később Nicolae Carnat révén megduplázta előnyét és megnyugtató 2-0-s vezetéssel vonulhatott szünetre. 

A kiütéses, 3-0-s győzelemhez hagyon kellett a nagyszebeniek kapusának kolosszális hibája, is, amit a kassai születésű Peter Gal-Andrezly használt ki kíméletlenül. 

A Sepsi OSK ezzel a győzelmével 13-ra növelte pontjai számát és ideiglenesen felkapaszkodott a tabella 6. helyére.

 
 
 
Labdarúgó Liga 1, a 10. forduló mérkőzései
Medgyesi Gaz Metan-U Craiova 2-3
FC Voluntari-Academica Clinceni 1-2
Sepsi OSK-Nagyszebeni FC Hermannstadt 3-0
Astra Giurgiu-Dinamo (szombat)
FC Botosani-Chindia Targoviste (vasárnap, 17.30)
FCSB-Kolozsvári CFR (vasárnap, 20.30)
FC Viitorul/Poli Iasi (hétfő, 20.30)

Kapcsolódók

Kimaradt?