Erste Liga: büntetőlövésekkel verte meg a Sportklub a Brassói Coronát

Hiába vezetett két góllal is, nem tudta otthon tartani mindhárom pontot a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Corona ellen. A román bajnokságba is beleszámító csíkszeredai mérkőzés izgalmas, színvonalas küzdelmet hozott, melynek végén büntetőlövésekkel nyertek a hazaiak.

Egészen más képet mutatott a Vákár Lajos Műjégpálya vasárnap este, mint az egy nappal korábban lejátszott Schiller Vasas elleni idénykezdő meccsen. Megteltek a lelátók és a két szurkolótábornak köszönhetően jó hangulatban kezdődhetett az erdélyi presztízs-meccs. Természetesen a hazai drukkerek nyerték a lelátói hangpárbajt, lelkesedésüket csak fokozta, hogy a székelyföldi kék-fehérek már a harmadik percben vezetést szereztek. A Hargita tövében hamar népszerűvé vált Shalla volt a gólszerző (1-0).

Lendületben maradtak a hazaiak, sorra indították a támadásokat a Brassó kapujára, azonban a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Ahogy ez lenni szokott a sportban, mégis a percekre a védekező harmadukba beszoruló sárga-kékek szerezték az este második találatát: Boriszenko volt szemfüles és használt ki egy hazai védelmi kihagyást (1-1). Az iramra továbbra sem lehetett panasz, újabb gól azonban nem esett az első harmadban, maradt a döntetlen a kemény jeleneteket sem nélkülöző első húsz perc  után.

A második harmadban újra kiegyenlítette küzdelmet láthattak a nézők, a Sportklub megpróbálta eldönteni a meccset. Előbb a 28. percben kettős előnyben Taratukhin talált be (2-1), majd öt perc múlva egy ritkán látható találattal Pelley meglőtte a harmadik szeredai gólt is (3-1). Kisebb népünnepély vette kezdetét a lelátókon, az egész csarnok beszállt az ünneplésbe. Nem tartott azonban sokáig a hazai fieszta, a Brassó alig három perc alatt kiegyenlített. A második brassói találatot a végig agilisan játszó Armstrong szerezte (3-2), majd röviddel ezután Bíró Gergő egalizált (3-3). A látottak alapján, ha a Sportklub kicsit pontosabb talán nagyobb előnyt is kovácsolhatott volna, így azonban bőven maradtak még izgalmak a hátralévő időre.

A harmadik harmadban láthatóan visszavettek a csapatok, óvatos játék folyt a pályán, mintha egymás hibáira vártak volna a küzdő felek. Az óvatos játékban a kiállítások sem hoztak változást, pedig a Sportklub négy percig is játszhatott folyamatosan létszámfölényben Stephenson büntetése nyomán. Lecsorogtak a játékpercek, következhetett az öt perces hosszabbítás, amelynek során mindkét csapat kivédekezett egy-egy emberhátrányt nagyobb izgalmak nélkül.

A büntetőlövések teljes hazai fölényt hoztak: Belov, Shalla és Brophey is betaláltak (egyedül Rokaly Szilárd hibázott), míg a túloldalon Péter, Rabbit és Tranca kihagyták a rávezetéseket. Adorján rendkívül magabiztosan őrizte a hálóját a büntetőkkel szemben, megkoronázva ezzel az egész mérkőzésen mutatott jó teljesítményét.

A hazai szurkolók a székely himnusz eléneklésével köszönték meg a győzelmet és vastapssal búcsúztatták kedvenceiket. A brassóak sem voltak elkeseredve, egy ponttal távozhattak Csíkszeredából, ahol egy csapatnak sincs könnyű dolga. A két csapat hosszú időre nem vett búcsút egymástól, kedden újra megütköznek a román bajnokság keretein belül, a helyszín akkor is a Vákár Lajos Műjégpálya lesz.

Erste Liga
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 4–3 – büntetők után
Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK 4-2
DEAC – Fehérvári Titánok 3-2

Kapcsolódók

Kimaradt?