Folytatódott a székely–magyar focitorna

A hétfői nyitónap után kedden is nagyüzemben játszották a csapatok a mérkőzéseket Csíkszeredában a negyedik Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Tornán. Az időjárás némileg kíméletesebb volt és a túlzott különbségű győzelmek is elmaradtak, a szurkolók pedig igazán egymásra találtak.

Némileg csendesebben indult a torna második napja: a szomszédos iskola igazgatója ugyanis megkérte a szervezőket, hogy legyenek tekintettel a román képességvizsgára és 11 óráig ne hangoskodjanak. Ennek az óhajnak eleget is tettek a szurkolók, de a pályán (és a pálya szélén) harsogtak a biztató szavak. Az edzők mellett természetesen a nézők is pontosan tudták, mi lett volna a jó megoldás egy-egy szituációban, nem hiába mondják, hogy minden magyar ért a focihoz…

Sportélményekben a második napon sem volt hiány. Láthattunk a keddi napon nagy feltámadásokat: a Pestszentimre egyik csapata például háromgólos hátrányból egyenlített. Láthattuk, ahogy a Videoton FCF Baráti Kör mekkora odaadással küzdött első pontjaiért, ám végül vereséget szenvedett. De láthattuk azt is, ahogy a csíkszeredai játékosok egy emberként köszönték meg a biztatást „izlandi” módra tapsolva a nekik szorítóknak. Szemtanúi lehettünk számos sportszerű gesztusnak a pályán és azon kívül is. Jó példa a barátságra a nap egyik utolsó momentuma: az Erőss Zsolt Aréna mellett a nap záró mérkőzésein egy időben volt pályán a Videoton FCF Baráti Kör Egylet és az FK Csíkszereda csapata, a fehérváriak a Szovátával, a hazaiak az Újpesttel meccseltek.

A két szurkolótábor pedig felváltva biztatta, hol Csíkszereda, hol Székesfehérvár ifjú tehetségeit, majd kölcsönösen megtapsolták egymást. A székesfehérváriak újabb vereségük ellenére énekelve, egymásba kapaszkodva, vastaps kíséretében hagyták el a játékteret. A torna szellemisége, a szervezők határokon átívelő kapcsolatokat erősítő szándéka visszaköszönt tehát a pályáról és lelátóról egyaránt. Folytatás szerda reggel 8 óra 20 perctől az Erőss Zsolt Aréna melletti és a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályákon.

A torna mérkőzéseinek eredményei ezen a linken követhetők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?