FRISSÍTVE - Kincses Kolozsvár: megvédte bajnoki címét a CFR!

FRISSÍTVE: A Kolozsvári CFR vasárnap este hazai pályán 1–0-ra legyőzte a CSU Craiovát az első osztályú labdarúgó-bajnokság rájátszása 9. fordulójának rangadóján, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert az üldöző FCSB-vel szemben. A „vasutasok” ezzel megvédték bajnoki címüket, s összességében (2008, 2010, 2012 és 2018 után) a klub ötödik aranyérmét szerezték meg.

Sorsdöntő meccshez illő iramban kezdődött a kolozsvári derbi, és Boli már a 10. percben a craiovai kapuba juttatta a labdát, ám az aradi Ovidiu Haţegan játékvezető szerint támadó-szabálytalanságot vétett a CFR hátvédje, ezért érvénytelenítette a találatot.

Egy perc múlva Păunt lökték fel az olténiai csapat tizenhatosán belül, és a bíró a másik féllel is alkalmazta a szigort: a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Culio végezte el, és az argentin vendégjátékos ballal higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett, megszerezve a hőn áhított vezetést.

Szűk negyedóra múlva Bordeianu bombáját hárította Pigliacelli, a Craiova olasz hálóőre, de aztán két rendben Arlauskisnak kellett bravúrt bemutatnia a másik oldalon (a másodikat már térfélcsere után „villantotta” a CFR litván cerberusa).

A folytatásban derekasan próbálkoztak egyenlíteni a vendégek, Dan Petrescu vezetőedző csapata azonban pont annyit játszott, amennyi az eredmény tartásához kellett.

A győzelemmel a CFR megőrizte ötpontos előnyét a tabella élén, így az előzetesen döntőnek tartott FCSB–CFR meccs a záró fordulóban tulajdonképpen tét nélküli lesz a bajnokság végkimenetele szempontjából, hiszen a bukarestiek már nem dolgozhatják le a hátrányt, vagyis a CFR bebiztosította sorrendben második, összességében ötödik bajnoki címét.

A rájátszás közben visszacsábított Petrescu edzői pályafutása második bajnoki címét ünnepelheti a kolozsváriakkal, de korábban a csúcsra vezette az Unirea Urziceni csapatát is.

Liga 1, play-off, 9. forduló: CFR–CSU Craiova 1–0, gólszerző: Culio (12. p., tizenegyesből), Sepsi OSK–FSCB 1–5, a Viitorul–Astra mérkőzést hétfő este játsszák. Az állás: 1. CFR 50 ponttal (már bajnok), 2. FCSB 45, 4. Craiova 36, 4. Viitorul 33/8 meccs, 5. Astra 24/8, 6. Sepsi OSK 20. Play out, 9. forduló: Botoșani–Voluntari 2–0, Dinamo–Gaz Metan 2–0, Hermannstadt–Chiajna 1–0, Poli Iași–Călărași 4–0. Az állás: 1. Gaz Metan 39 ponttal, 2. Dinamo 37, 3. Botoșani 29, 4. Iași 28, 5. Voluntari 23, 6. Hermannstadt 22, 7. Călărași 21, 8. Chiajna 16.

Kapcsolódók

Kimaradt?