Liga 1: A FCSB szentgyörgyi győzelme elodázta a CFR bajnoki címét

Súlyos, 5–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Sepsi OSK labdarúgócsapata az első osztályú bajnokság szombat esti meccsén a FCSB-től, így a bukarestiek még az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak a bajnoki cím megszerzését illetően.

A kolozsvári szemek Sepsiszentgyörgye szegeződtek szombat este, az első osztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása utolsó előtti fordulójában. A bajnoki címvédő CFR ugyanis újabb aranyérmet ünnepelhetett volna, ha a play-off utolsó helyén álló Sepsi OSK megszerezte volna első győzelmét a rájátszásban a FCSB ellen.

A CFR-t üldöző bukaresti csapat azonban korán nyilvánvalóvá tette, hogy nem az utolsó fordulóig életben szeretné tartani bajnoki reményeit. A 10. percben már két góllal vezettek, és a hazaiak a folytatásban sem fejtettek ki túl nagy ellenállást. A második félidő nyitányán Coman duplájával már négy góllal vezettek a vendégek. Negyedórával a végén Mensah mentette meg a Sepsi OSK becsületét, de a hajrában Rusescu tizenegyesből visszaállította a négygólos különbséget.

A meccsen elbúcsúztatták az aktív játékosi pályafutását befejező, az utolsó húsz percre a gyepre lépő Hadnagy Attilát: a Sepsi OSK veterán csatára a klub ügyvezetői tisztségét veszi át. Bizonyára, nem ilyen búcsúmeccsről álmodott.

A CFR bajnoki címvédésére így még várni kell: legjobb esetben vasárnap estig, amikor is a kolozsváriak craiovai riválisaikat fogadják. Akár már egy döntetlen is meghozhatja a remélt bajnoki aranyat Dan Petrescu edző csapatának, mert három pont lesz az előnye a FCSB-vel szemben, és a záró fordulóban hiába győznének a bukarestiek, az egymás elleni eddigi eredmények (az alapszakaszban otthon 1–1 és idegenben 2–0, a rájátszásban Kolozsváron 0–0), a „vasutasoknak” kedveznek, emellett a rájátszás rajtján a FCSB pontszámát felkerekítik, ezért is kedvezőbb a címvédő helyzete.

A Sepsi OSK az utolsó fordulóban az Astra Giurgiu vendége lesz.

Liga 1, play-off, 9. forduló: Sepsi OSK–FSCB 1–5, gólszerzők: Mensah (74. p.), illetve Hora (6. p.), Roman (10. p.), Coman (46. és 50. p.), Rusescu (80. p., tizenegyesből). A CFR–CSU Craiova meccset vasárnap, a Viitorul–Astra mérkőzést hétfő este játsszák. Az állás: 1. CFR 47 pont/8 meccs, 2. FCSB 45/9, 4. Craiova 36/8, 4. Viitorul 33/8, 5. Astra 24/8, 6. Sepsi OSK 20/9.
Play out, 9. forduló: Botoșani–Voluntari 2–0, Dinamo–Gaz Metan 2–0, Hermannstadt–Chiajna 1–0, Poli Iași–Călărași 4–0. Az állás: 1. Gaz Metan 39 ponttal, 2. Dinamo 37, 3. Botoșani 29, 4. Iași 28, 5. Voluntari 23, 6. Hermannstadt 22, 7. Călărași 21, 8. Chiajna 16.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?