Megérkezett Londonba Bartha Ciupe Ernő

„Megérkeztünk pontosan, Greenwich-i idő szerint” – jelentette Bartha Ciupe Ernő és Bács Ildikó a közösségi oldalon kedd reggel. Az ismert kolozsvári képzőművész és társa 102 nap alatt 2500 kilométert tett meg gyalog, a Kolozs megyei Magyarfenestől Londonig, hogy felhívja a figyelmet az angol fővárosban maradt szénaszobraira.

Holnap, szerdán koradélután meglátogatják a Román Kulturális Intézet londoni irodáját, az egyik park taván látható Bartha Ernő-szobrokat ugyanis ez az intézmény vette bérbe, de a szerződés 2014 első felében lejárt.

Csütörtökön, 29-én pedig békés felvonulást tartanak a Londoni Román Kulturális Intézet, a Victoria Park és London Pleasure Gardens között, amelyre szeretettel várnak minden kultúra- és művészetkedvelőt, aki éppen a brit fővárosban tartózkodik.

Kedves Barátaink! Megkérünk mindenkit, ossza meg eseményünket, ezzel segítve londoni érkezésünk népszerűsítését, hogy minél több emberhez eljuthasson az információ! Aki Londonban tartózkodik, szeretettel várjuk szerdán, október 28-án, 15 órakor a Román Kulturális Intézet (1 Belgrave Square, Londra, SW1X8PH UK) elé! Október 29-én, 12:00 órától egy békés felvonulást szervezünk a Londoni Román Kulturális Intézet, a Victoria Park és London Pleasure Gardens között – olvasható az Arkhai Sculpture Park facebook-oldalán.

Bartha Ciupe Ernő különös performanszának előzményeiről és okairól itt, indulásukról itt, útjukról itt és itt tájékozódhatnak

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?