Nem volt Kossuth-díja Bajor Imrének, kihagyták a köztévéből

„A Híradó gyakorlata szerint, művészek esetében a Kossuth-díj az a „választóvonal”, amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba” – ezzel indokolták csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtóirodájától azt, miért maradt ki a köztévé szerda esti Híradójából Bajor Imre halálhíre.

Bajor Imre halálhíre a Magyar Televízió szerda esti Híradójából és a HírTV hírműsoraiból is kimaradt. Egyes vélemények szerint mindkét szerkesztőség hírműsorai elfogultak, sőt, van, aki egyenesen kormánypropagandáról beszél, bár mind az MTVA, mind a HírTV folyamatosan azt állítja, hogy kiegyensúlyozott híradókat gyártanak. Ugyancsak vélemények szintjén terjed az, hogy Bajor Imre halálhíre azért nem kerülhetett be a közszolgálati híradóba, mert a művész rendszeresen kritizálta a kormányt a Heti Hetesben.

„Sajnálatos módon nagyon sok haláleset történik, mindről az esti 35 perces Híradó – érthető módon – nem tud beszámolni. A Híradó gyakorlata szerint, művészek esetében a Kossuth-díj az a „választóvonal”, amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre – noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát – nem volt Kossuth-díjas. A színművészről a közmédia - méltó helyen -  a művész egyik legkedvesebb műsorában emlékezik meg, egy későbbi időpontban” – olvasható az MTVA sajtóirodájának szerdai közleményében, amelyben arra próbáltak választ adni, miért nem számoltak be a Híradóban az ismert színművész haláláról.

Az MTVA-tól megjegyezték , a közrádió hírműsoraiban bemondták a gyászhírt, amit az MTI ugyancsak közölt. Emellett az MTI ide kapcsolódó híreit bemásolták a Híradó.hu-ra is – derül ki a tájékoztatásból.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?