Ötvenhét éves korában meghalt Bajor Imre

Ötvenhét éves korában elhunyt Bajor Imre - közölte több magyarországi lap. Halálhírét megerősítette a családja.

A színész állapota ez év januárjában romlott meg, akkor már csak bot segítségével tudott járni - idézte fel a Blikk. Alig egy hónappal később már semmilyen szerepet nem vállalt el, sőt, azóta szinte csak a kezelések miatt mozdult ki otthonából.

Bajor Imrét tavasszal Kínába vitték, hogy ősi módszerrel segítsenek rajta, azonban pár kezelés után megszakították a folyamatot és a színész hazatért. A Heti Hetes sztárjának operációját az orvosok nem merték elvállalni, mert olyan veszélyes helyen volt az agyában lévő tumor, hogy az eltávolításának rendkívül nagy kockázattal járt volna - tették hozzá.

https://www.youtube.com/watch?v=U-VgwXx2pn4

Bajor Imre az Állami Déryné Színházban kezdte a pályáját 1976-ban, 19 évesen - olvasható a Wikipédia róla szóló szócikkében. 1989-től a Játékszínben játszott, 1999-től szabadfoglalkozású színészként dolgozott.

Az RTL Klub 1999-ben induló Heti Hetes című műsorának a kezdetektől résztvevője volt. Korábban a szélesebb közönség a Szomszédok című tévésorozatból ismerte meg, ahol Oli urat, a fodrászt alakította. A filmezés is fontos volt neki, szerepelt többek között a Meseautó című filmben, 2004-ben pedig Tímár Péter Le a fejjel című produkciójában Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal szerepelt.

Bajor Imre 1997-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét, elnyerte az év nevettetője címet, 1999-ben Karinthy-gyűrűt kapott, 2007-ben pedig átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

A kilencvenes évektől elmaradhatatlan résztvevője volt a rádiókabaréknak, az ő nevéhez fűződik az egyik ismert jelenet ismétlődő poénja - én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó.

Kimaradt?