A legjobb film lett egy brazil fesztiválon a Drakulics elvtárs


-A A+

A legjobb film díját nyerte el a Drakulics elvtárs a brazíliai Porto Alegrében rendezett fesztiválon közölte a Nemzeti Filmintézet pénteken az MTI-vel.

Az összegzés szerint a versenyprogramban 49 film indult. A díjakról brazil filmesekből álló szakmai zsűri döntött. A járványhelyzetre való tekintettel idén online rendezték a fesztivált.

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs címmel készült „vámpír-retró-kém” vígjátékát a nemzetközi közönség India A-kategóriás filmfesztiválján Goában láthatta először tavaly novemberben, azóta a film számos fesztiválmeghívást kapott világszerte. Szerepelt a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) is, ezt írtuk róla.

A 70-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök története a hazai mozikban a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2019-ben olvasható a közleményben.

Mint írják, a Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével. A főbb szerepekben Nagy Zsolt, Nagy Ervin és Walters Lili láthatók. Az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila voltak.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X