Nyárvégi rendezvényeket is visszamondtak Nagyváradon

Több nagyváradi rendezvényt is elhalasztottak vagy lemondtak Nagyváradon a koronavírus-járvány miatt, egy részüknél már közzétették az új időpontot.

A Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesülete (APTOR) portfóliójából lemondták az augusztusra és szeptemberre tervezett Nemzetközi Zenei Fesztivált, az erre szánt összegeket más célokra irányíthatja át az önkormányzat.

A májusi események egy részét szintén lemondták, más részét új időpontban szervezik meg. A gyermekfesztivált és ifj. Rimanóczy Kálmán szobrának átadását lemondták, valamint elhalasztják a Román Közszolgálati Rádió szervezésben megtartandó Gaudeamus Könyvvásárt (ennek lehetséges új időpontját még nem közölte a rádió).

A European TramDriver Contest nevű programot, ami tulajdonképpen a villamosvezetők vetélkedője szeptember 26-27-re halasztották, a Street Food Festival új időpontjáról még várják a  tájékoztatást a szervezőktől, az XMan Romania új időpontja augusztus 1.

A júniusra tervezett programok közül a European Music Open zenei fesztivált július 27. és augusztus 2. között tartják majd meg, a szecesszió nemzetközi napját szeptemberben ünneplik, a Szent László Napokról pedig külön tájékoztatnak majd a szervezők.

Elnapolják a HolnapUtán Fesztivált is

A járványügyi helyzetre való tekintettel a nagyváradi Szigligeti Színház későbbi időpontban szervezi meg az eredetileg április 15-19. között tervezett HolnapUtán Fesztivál nyolcadik kiadását. „Amint a színházi kényszerszünetet feloldják, gőzerővel fogunk dolgozni azon, hogy 2020-ban is kiváló előadásokkal örvendeztessük meg közönségünket” – ígéri közleményében a színház.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.
(Címlapkép forrása: a HolnapUtán Fesztivál Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?