Visszatér az Electric Castle fesztiválra a tavaly manelét mixelő rapper

Váratlan bejelentést tettek Bálint-napon a bonchidai Electric Castle fesztivál szervezői: az idei kiadásra visszahívják koncertezni azt a Tommy Cash-t, aki tavalyi buliján román mulatós zenét (manelét) is belekevert a szettjébe, ami a szervezőknél kiverte a biztosítékot.

 

Tavaly botrányba fulladt az észtországi Tommy Cash rapper fellépése: koncertjén egy adott pontban manele csendült fel, ami után a szervezők Facebookon azt írták, ez volt Tommy Cash utolsó fellépése a bonchidai fesztiválon. Helyszíni beszámolók szerint Adrian Minune egyik számát egyesek poénként fogták fel, és táncoltak rá, mások kifütyülték. Ugyanilyen vegyes reakciókat váltott ki az is, hogy a szervezők azonnal elhatárolódtak tőle. 

Később a fesztiválszervezők a romániai Vice-nak pontosították, hogy Tommy Cash koncertjén túl explicit volt a zenei és képi tartalom, ami tiszteletlenség a közönséggel szemben. Andi Vanca kommunikációs igazgató múlt nyáron azt mondta, soha nem fogják egy meghívott előadó művészi kifejezésmódját sem cenzúrázni – a koncertet nem szakították meg –, ám az biztos, hogy nem kívánnak tovább együttdolgozni Tommy Cash-sel. Az észt előadó is leszögezte, hogy ő sem kér többet a bonchidai fesztiválból, amelynek szervezőit elitistáknak nevezte. 

Mindezek fényében váratlanul jött pénteken, Bálint-napon a bejelentés az EC szervezőitől, hogy 2020-ban Tommy Cash is koncertezni fog a fesztiválon. Mint írták, „a barátok néha veszekednek, de a szerelmük túl erős”.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?