Üzenjünk Brüsszelnek! – részvételi előadáshoz keresnek önkénteseket Kolozsváron


-A A+Február 19-én 20 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében a Stereo Akt és a Zimmertheater Tübingen European Freaks – Üzenjünk Brüsszelnek! című előadása látható Boross Martin rendezésében. A részvételi előadáshoz - amelyben a nézőknek is felkínálják az előadásban való részvétel lehetőségét - önkénteseket keresnek.

„Ha egy történész a jövőből a 2010-es évek krízishangulata alapján próbálná megítélni, hogy milyen állapotban van az EU, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek. Tényleg kiüresedett maszlag az Európa-brand, vagy csak hullámvölgybe került az európai életérzés? Mi történt az európai ideával?” - idézi az alkotókat a kolozsvári színház közleménye.Az előadás a nemzetköziségéből kifolyólag több premier dátummal is rendelkezik, ahogy az a szinopszisában is szerepel: „A Zimmertheater Tübingennel közösen, eredetileg Németországban létrehozott, civil lakosok közreműködésével megvalósuló részvételi színházi előadás magyar nyelvű fesztivál különkiadása a Bánkitó Fesztiválon debütált, a hivatalos, színházi premierre a Trafó Kortárs Művészetek Házában került sor 2019. november 26-án.”

Az előadásban Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska és Vass Imre látható. Az előadás létrehozásában közreműködött: Mayer Dániel producer; Sophie Eckhardt, Ilja Mirsky, Tési Dóra produkciós asszisztensek; Thury Gábor dramaturg; Jankó Mátyás fénytervező, technikai vezető; Raissa Kankelfitz jelmeztervező; Stephan Potengowski díszlettervező, Bartha Márk zene és hang designer; Ásmány Zoltán grafikus-animátor.

A Stereo Akt társulat 2013. óta hoz létre számos új-dramaturgiát és innovatív technológiát alkalmazó, részvételi, közösségi és társadalmi párbeszédet kezdeményező magyarországi, és nemzetközi produkciókat. Lehutóbb a Cím nélkül című, hajléktalanokról szóló előadásukkal jártak Kolozsváron, erről itt számoltunk be.

A társulat az European Freaks – Üzenjünk Brüsszelnek! részvételi előadásához a kolozsvári civil lakosok közül keres önkéntes résztvevőket, olyanokat, akiket érdekel a társadalom, az EU jövője és a kortárs színház. A jelentkezési űrlap és további információk itt találhatóak.

Az előadás támogatói: Allianz Kulturstiftung; Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst Baden-Württemberg; Institut für Theatrale Zukunftsforschung - Zimmertheater Tübingen; Nemzeti Kulturális Alap, a produkciós partnerei a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Zimmertheater Tübingen. Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X