Ezekben az erdélyi városokban látható a dévai gyermekotthonban forgatott film

Péntektől több erdélyi mozi is műsorra tűzi Szőcs Petra első nagyjátékfilmjét, amelyben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány növendékei is láthatók.

A Déva Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen, Maroshévizen, Brassóban és Besztercén látható október 18-tól, novemberben pedig a Bukaresti Magyar Filmhéten is vetítik. Sepsiszentgyörgyön pénteken, az este fél kilenckor kezdődő vetítés után közönségtalálkozó is lesz a film két főszereplőjével, Nagy Csengellével és Fatma Mohameddel, közölte a film romániai forgalmazója, a Filmtett Egyesület.

Katót (Nagy Csengelle), a dévai árvaházban élő tinédzser lányt hajszárítás közben megrázza az áram. Ez az először banálisnak tűnő esemény teljesen felfordítja az életét. Az árvaházat ellepik az áramszolgáltató szerelői, és még egy új önkéntes, Bogi (Komán Boglárka) is megjelenik, hogy segítsen az otthonban helyreállítani a rendet. Katót annyira elbűvöli Bogi, hogy teljesen újra kell értékelnie a saját világlátását. A film rendezőjével, Szőcs Petrával készült interjúnk itt olvasható.Szőcs Petra filmje volt az első magyar projekt, amelyik támogatást kapott a 2012 óta működő olasz Biennale College program keretében, nemzetközi bemutatója a 2018-as Velencei Filmfesztiválon volt. Januárban a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztivál New Voices szekciójában is bemutatták, Erdélyben pedig eddig a csíkszeredai Filmszeredán és a 19. Filmtettfeszten vetítették.

A forgatókönyvet Nagy V. Gergő és Szőcs Petra írták, a film producere Fülöp Péter, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Dunai László, dramaturgjai Nagy Dénes és Németh Gábor, a rendező munkatársa Bodor Balázs. A főbb szerepeket Nagy Csengelle, Mohamed Fatma és Komán Boglárka játsszák, a gyerekszerepekben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány növendékei láthatók. A film Déván és Petrozsényben forgott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?