Tizedszer ünnepel együtt három székely megye

A tízes szám bűvöletében rendezik meg az idei Székelyföld Napokat: a tizedik alkalommal megrendezett eseménysorozat október 10-étől tíz napon át várja a közönséget Hargita, Kovászna és Maros megye településein. A hagyományőrző programok, kiállítások, koncertek, színházi előadások mellett szakmai konferenciák, tudományos programok is színesítik a kínálatot.

Csütörtökön indul útjára a Székelyföld Napok 2019-es kiadása. A három székelyföldi megye mindegyikében lesznek események, de a legnagyobb számban Hargita megyében válogathatunk a programok között, számtalan műfaj kedvelői találhatnak a számukra kedves elfoglaltságot.

Ha a kulturális kínálatból szemezgetünk, láthatjuk: lesznek fotó- és képzőművészeti kiállítások, színházi előadások, koncertek, hagyományőrző rendezvények, de érdekesnek ígérkezik a 13. kiadásához érkezett Nemzetiségi Színházak Kollokviuma is. A gasztronómiai kínálatban megtaláljuk a csíkszeredai Mézfesztivált, a Szárhegyi Káposztavásárt, vagy éppen a szintén ezt a népszerű zöldséget népszerűsítő csíkszépvízi Káposztavágást.Lesznek turisztikai témájú események is. Székelyföld értékeire hívja fel a figyelmet a máréfalvi Székelykapuk Napja rendezvény. Nyílt napokon ismerhetjük meg a Súgó barlang rejtelmeit, de betekinthetünk a szentegyházi hegyimentő alakulat Hargitafürdőn működtetett bázisának tevékenységeibe is. Az aktív pihenés szerelmesei kipróbálhatják a mászófalat, valamint a búvárkodást is, és tematikus kirándulásokból sem lesz hiány.

Mindez tíz napon át a régió közel hetven településén, több mint kétszáz helyszínen október 10. és 20. között. A részletes program megtalálható az esemény honlapján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?