Iskolakezdésre jön az erdélyi mozikba az online zaklatásról szóló magyar tinithriller

Szeptemberben érkezik a romániai mozikba a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje, amely a tinik érzelmi életét és az online kommunikáció csapdáit villantja fel, írja a film helyi forgalmazója, a Filmtett.

A film főszereplője az iskolás Eszter, aki a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel. Az első magyar tinithriller egy online zaklatásba forduló szerelem pattanásig feszült története, olvasható a film tartalomismertetőjében.„A tinédzserkornak a szexuális érdeklődés is része, így aztán ki korábban, ki később eljut oda, hogy levetkőzik egy másik ember előtt. Most a készülékeiket erre is használják a fiatalok. Kialakul bennük egy bizonyos gátlástalanság, sőt az Instagram és a hasonló felületek mintha arra biztatnák őket, hogy minél inkább mutassák magukat szexinek. (...) Azzal kellene leszámoljanak ezek a közösségek, hogy vádakkal illessék ezeket az embereket, miközben a háttérben nagyon sokszor valódi szerelem van, ami felhasználja a technikát. Ne azt ítéljük el, aki ebbe a hibába beleesett, a nagyobb bűnt az követi el, aki közzéteszi, aki gúnyolódik azon a képen, amit általában egyik ember a másiknak készít, olyannak, akihez bizalma van” – mondta a film kapcsán Schwechtje Mihály rendező, akivel a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) romániai premierje után beszélgettünk.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) péntektől látható a kolozsvári Győzelem moziban, szeptember 13-tól a Florin Piersic mozi is műsorra tűzi. A filmet a nagyváradi TIFF, a sepsiszentgyörgyi PulzArt, a csíkszeredai Filmszereda, a marosvásárhelyi AlterNative Nemzetközi Rövidfilmfesztivál is vetíti. A helyi fesztiválbemutatók után a sepsiszentgyörgyi és a marosvásárhelyi Művész moziban is elérhető lesz az alkotás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?