Magyarok is voltak a kigyulladt dubaji szállodában

Magyarok is voltak abban a 64 emeletes hotelben, amely szilveszter előtt nem sokkal gyulladt ki Dubajban - olvasható a tenyek.hu oldalán. A lángok a 17. emeleten csaptak fel, az emberek pánikba esve menekültek a hotelből.

A Tényeknek nyilatkozott egy Dubajban élő magyar férfi, Cserne Balázs, aki elmondta, őket egy barátjuk hívta fel, hogy jól vannak-e, tőle tudták meg, hogy ég a belvárosi hotel. Ők is látták a hatalmas füstöt, amely belepte az egész várost. Elmondta, hogy rengetegen voltak a környéken, akik mind az újévi tűzijáték miatt jöttek.

Jó néhány magyar házaspárról kiderült, hogy foglalt szobát, vagy esetleg az ottani éttermekben foglalt asztalt, hogy onnan tekintse meg a tűzijátékot, de mindenkit biztonságban kimenekítettek - mondta a férfi a Tények riporterének.

Hozzátette, a hatóságok kizárták, hogy terrortámadás vagy szándékos gyújtogatás történt a hotelben. A szállodának csak az egyik oldala égett ki, amit szerinte fel fognak újítani.

A kiégett hotel környékét teljesen lezárták. Tűzoltók jelenleg is dolgoznak az épületen, amelynek egy része elázott oltáskor, egy másik része pedig még mindig füstöl, két nappal azután, hogy kigyulladt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?