Felhőkarcoló kapott lángra Dubajban


-A A+

FRISSÍTVE: Tűz ütött ki szilveszter éjszaka Dubaj egyik felhőkarcolójában, a lángok az épületnek legalább húsz emeletére kiterjedtek, de sikerült megfékezniük a lángokat, a polgári védelem szerint senki nem sérült meg, ellenben a BBC szerint 14-en sebesültek meg. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozó turisztikai szakértő szerint magyar turisták ezrei mentek ki szilveszterezni Dubajba.

A tűz a legfrissebb hírek szerint az Address Downtown Hotel torony épületében ütött ki, mégpedig a világ legmagasabb felhőkarcolójának, a 828 méter magas Burzs Kalifának a közelében. Nem messze a helyszíntől nagy szabású tűzijátékot rendeztek, de egyelőre semmi sem utal arra, hogy ennek köze lenne a szállodatűzhöz.

Egy ott lévő magyar szemtanú, aki éppen abban a hotelban szállt meg, a Híradónak elmondott beszámolója szerint éppen a vacsorához készülődött, amikor észrevették a párjával, hogy kigyulladt a felettük lévő szoba. Elmondása szerint a szél miatt felfelé és lefelé is gyorsan terjedt a tűz. hozzátette: ahogy látta, a szállodát profin ürítették ki, és a tűzoltóság is hatalmas erőkkel vonult ki.Egyes jelentések szerint a tűz a hotel huszadik emeletén keletkezett, onnan terjedt tovább az épület többi részére. A tűzoltók rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek, mivel nemcsak a szálloda vendégeinek, hanem a Burzs Kalifa környékén szilveszteri ünneplésre összegyűlt tömegnek a biztonságát is védeni kellett. Több helyszínen is terveztek tűzijátékot, az egyik helyen el sem kezdték a műsort, mert buszokkal el kellett szállítani a lángoló hotel közeléből az emberek egy részét.

Az al-Arabíja pánarab hírtelevíziónak nem sokkal a tűzoltási munkálatok megkezdése után a polgári védelem vezetője elmondta, hogy nincs sérültje a tűzesetnek. "Senkiben nem esett kár, hál' Istennek... (a tűz) nem fogja befolyásolni az ünnepség folytatását" - mondta. Később bejelentették: a tüzet 90 százalékban sikerült megfékezni, és a tervezett újévi ünnepségeket folytatják, felhasználva az e célra odavitt 1,6 tonna tűzijátékot. Ezt később be is következett.

 

 

HIRDETÉSKapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X