per

Visszavonta az Andrassew elleni bírósági keresetét Tőkés

Visszavonta az Andrassew Iván ellen benyújtott keresetét Tőkés László. Az európai képviselő a Ne vígy minket a kísértésbe című botránykönyv szerzőjének „betegségére való tekintettel” állt el a pertől.

Tőkés sajtóirodája szerdán közölte: a kötet kiadója, a Noran Libro Kft elleni keresetet fenntartja. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke magánelvéltitok-sértés címén perelte be Andrassew Ivánt és a kiadót. A per március 4-én kezdődött Budapesten.

Kőrössy P. József kiadóigazgató korábban a maszol.ro-nak elmondta, Tőkés László 600 ezer forintos kártérítést követel a perben. A vádat azonban nevetségesnek tartja. „Ez azért nevetséges, mert sem a szerző, sem a kiadó nem sértett levéltitkot. Az sérthetett ilyen titkot, aki kimásolt részleteket az egyházi bírósági peranyagból, és feltöltötte az internetre” – jelentette ki arra utalva, hogy Andrassew Iván a világhálón bárki által elérhető forrásokból dokumentálódott a könyv megírásakor.

Mint ismert, a tavaly májusban megjelentetett, nagy visszhangot kiváltó kötet dokumentumok felsorakoztatásával Tőkés László magánéletét tárja fel az olvasóknak. Az EP-képviselő már a megjelenése után közölte, hogy bíróságra viszi az ügyet. 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?