Életfogytiglan szabadságvesztésre ítélték a clevelandi rémet

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy chicagói bíróság csütörtökön Ariel Castrót, aki clevelandi házában egy évtizeden át fogságban tartott három fiatal lányt. Castro a múlt héten bűnösnek vallotta magát, hogy elkerülje a halálbüntetést. Az ügyész a vallomásért cserébe halálbüntetés helyett letöltendő életfogytiglani börtönbüntetést kért, és ezen felül még további ezer évi börtönt.

A Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro volt iskolabusz-vezető ellen emberrablás és nemi erőszak miatt indítottak eljárást. A férfi egy évtizeden át tartott fogva – láncra verve – fiatal három nőt, Amanda Berryt, Gina DeJesust és Michelle Knightot, rendszeresen bántalmazta és megerőszakolta őket.

Michelle Knight a rendőrségi jelentés szerint legalább ötször vetélt el annak hatására, hogy Castro e célból éheztette és verte. A lakásban

A vádlott a bíróság előtt bocsánatot kért áldozataitól, de azt állította, hogy a szexuális cselekmények többsége "közös akaratból" történt. Castro azt hangoztatta, hogy - mint fogalmazott - nem szörny, hanem beteg, akinek beteges vonzódása van a pornográfia iránt. Önmagát egy alkoholistához hasonlította azzal a különbséggel, hogy ő a szextől való függőségét képtelen kontrollálni.

Az ítélethozatal előtt az egyik áldozat, Michelle Knight ecsetelte szörnyű szenvedéseit. Hangsúlyozta, hogy túl fog lépni azon, ami történt. "Ön pedig örökre a pokolba kerül" - fordult kínzójához a 32 éves nő.

Castrót május elején vették őrizetbe, amikor egyik áldozatának sikerült kiszöknie a házból.A fiatal nők 2002-es, 2003-as és 2004-es elrablása és az, hogy Castro ilyen sokáig tudta fogva tartani őket anélkül, hogy lelepleződött volna, egész Amerikát megrázta. A férfi ellen összesen 977 vádpontot emelt az ügyészség.

Kapcsolódók

Kimaradt?