Szájer József kilépett a Fideszből – Orbán Viktor szerint jó döntést hozott

Amit Szájer József tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet online-nak szerdán. A lap azt közölte: a Fidesz-alapító politikus a szerdai nappal kilépett a pártból.

A történtek előzménye, hogy péntek este egy rajtaütés során a rendőrök elfogták Szájer Józsefet, miközben az ereszcsatornán mászva menekült egy a Covid-szabályokat megszegve rendezett 25 fős brüsszeli orgiáról. A decemberi 31-i hatállyal lemondott EP-képviselő táskájában ecstasytablettákat is találtak. Szájer József zt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte.

Az EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be - írta a Magyar Nemzet. A lapnak a szerdai kormányülés szünetében Orbán Viktor ezzel összefüggésben azt mondta: "amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele". 

"Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett európai parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett" - fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy Szájer József döntését tudomásul vették.

A buliban nem volt zene, nem volt tánc, csak szex

A belga De Standaard beszámolója szerint egy 29 éves doktori hallgató, David Manzheley szervezte azt a brüsszeli bulit, ahol Szájer József is megjelent pénteken este. A fiatalember elmondta, gyakran rendez ilyen szexpartikat, nem pénzért, csak szórakozásból. Szájer Józsefet nem ismerte. „Azt mondta, régóta él Brüsszelben, és néhanapján ő is rendez az otthonában ilyen szexpartikat. Másról nem beszéltünk” – idézte a Telex.hu a nyilatkozatát.

David Manzheley arról is beszélt, hogy a lakásban, ahol a bulit tartotta, egy barátjával él. Az orgiát pedig a Whatsappon keresztül beszélték le. Tízen mondták, hogy átmennek hozzá, mindenki vihetett egy-egy embert magával, így került Szájer is a buliba, ami David szerint este hat körül kezdődött, és ha minden jól ment volna, fél tízre már vége is lett volna.

A házigazda szerint az ő bulijaiban nincs zene, nincs tánc, csak szex. „Mindenki azért jön, hogy szexeljen. Szex csakis férfiakkal és óvszer nélkül. Nincsenek nők. Az egyetlen feltétel, hogy a résztvevők nem lehetnek HIV-pozitívak és koronavírusosak. Egy másik szabály: mindenki meztelen" – részletezte. Arra a kérdésre, hogy koronavírus idején miért rendez ilyen partit, David azt mondta: „ez egy depresszív időszak a homoszexuálisoknak, főleg az olyan embereknek, mint nekem, akiknek hatalmas a szexétvágya”.

Szájer József már vasárnap lemondott európai parlamenti mandátumáról és bár akkor még az „egyre nagyobb lelki megterheléssel” indokolta döntését, azóta kiderült, hogy ez az ügy volt a háttérben.

Kapcsolódók

Kimaradt?