Mesterházy még egyeztet Bajnaival a közös kormányfőjelöltről

Továbbra is egyeztet az MSZP Bajnai Gordonnal, illetve az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetséggel a közös miniszterelnök személyéről - jelentette ki Mesterházy Attila kérdése válaszolva kedden Egerben.

Az MSZP elnöke, a párt egri nagygyűlését megelőző sajtótájékoztatón egyben cáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint a szocialista párt vezetése döntést hozott volna arról, hogy mindenképpen őt jelölik az MSZP miniszterelnök-jelöltjének és erről nem egyeztetnek tovább.

 Ilyen döntést a párt elnöksége nem hozott. A közös listában, a közös jelöltekben hisz a szocialista párt, hiszen "csak így biztosítható Orbán Viktor rendszerének lebontása" - fogalmazott Mesterházy Attila, hozzátéve: ugyanakkor versengés természetesen létezik a miniszterelnök-jelölti posztért közte és Banai Gordon között.

 Mesterházy Attila elmondta: természetesen vállalná a miniszterelnök-jelöltséget a 2014-es választásokon, ami "110 százalékos" elhatározása. Ugyanis szerinte a magyarországi problémák megoldásához baloldali politikára van szükség.

 Hangsúlyozta: ahhoz, hogy az MSZP megszerezze a második helyet a választásokon, nem kell ellenzéki együttműködés. Azért tartják szükségesnek az együttműködést, azért akarnak közös jelölteket, hogy le lehessen váltani Orbán Viktort - fűzte hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?