Index: az MSZP nem vár Bajnaiékra, Mesterházy lesz Orbán kihívója

Az MSZP vezetésében gyakorlatilag eldőlt, hogy nem egyezkednek tovább Bajnai Gordonnal, és a pártelnököt, Mesterházy Attilát nevezik meg a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének a 2014-es országgyűlési választásokra - írja az Index.

Az Index szerint az MSZP vezetésében már elhaltak a Bajnai Gordon személyéhez fűzött várakozások, és úgy látják, hogy a pártnak nem sokat használna, ha tovább várna az Együtt 2014-gyel való megegyezésre, ezért a szocialista pártelnök-frakcióvezetőt, Mesterházy Attilát nevezik meg miniszterelnök-jelöltnek 2014-ben.

Az MSZP-sek állítják, továbbra is nyitottak a tárgyalásokra, és megegyezésre törekednek a 106 választókerületben induló jelöltekkel kapcsolatos egyeztetéseken.

Mesterházy Attila a hétvégi választmányi ülésen azt mondta, elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget, ha megkapja pártja bizalmát. Korábban egy interjúban azt mondta, június végén ülnek le tárgyalni az Együtt 2014-gyel, de ambícionálja a miniszterelnök-jelölti posztot.

Az Index szerint azonban most már Mesterházy indításának hivatalos bejelentésében már csak az időpont kétséges, taktikai megfontolásokból a lépést a hivatalos választási kampányhoz minél közelebb, vélhetően a nyár végén, vagy ősszel fogják megtenni.

Kimaradt?