Román állampolgár lehet a németországi lövöldözések egyik áldozata

Romániai lehet a szerda esti hanaui fegyveres támadás egyik áldozata a helyi sajtó szerint. A román külügyminisztérium egyelőre cáfolta az értesülést.

A hanaui támadások 11 halálos áldozata közül az egyik egy 23 éves romániai fiatalember, aki futárként dolgozott Németországban, írja a știridiaspora.ro értesüléseire hivatkozva a Digi24.ro. A hírportál a zeit.de információit is idézi, a német lap román, török, boszniai, lengyel és bolgár áldozatokról számol be.

A román külügyminisztérium közleménye szerint viszont a német hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak a kilenc lelőtt személy közül, és ezek közül egyikről sem erősítették meg, hogy román állampolgár lenne.

Szerda este legalább kilenc ember életét vesztette két fegyveres támadásban Hanauban, Frankfurt közelében. A feltételezett támadót és anyját később holtan találták, az áldozatok száma így 11-re emelkedett.

A gyanúsított szélsőjobboldali eszmék híve volt, amiről egy levélben, illetve néhány nappal ezelőtt egy online közzétett videofelvételben vallott.

(Címlapkép forrása: YouTube/The Sun)

Kapcsolódók

Kimaradt?