FRISSÍTVE – Tizenegyen meghaltak két németországi lövöldözésben, a tettes öngyilkos lehetett

FRISSÍTVE - Lelőttek több embert a Frankfurt am Main melletti Hanauban és Kesselstadtban szerda este – közölte a német rendőrség. Legalább tizenegyen meghaltak, a támadásoknak további négy súlyos sérültje van. Csütörtök hajnalban holtan megtalálták a feltételezett tettest az apja otthonában. Az áldozatok sajtóinformáció szerint kurdok lehettek.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a támadók ellen, akik egy sötét színű autóval menekültek el. A fegyvereseket a német különleges egység keresi, a lövöldözés helyszínét és környékét a szerda éjszakai támadás óta lezárva tartják. A támadás okáról egyelőre semmit sem lehet tudni.

A Hessischer Rundfunk rádióadó szerint az első lövések egy vízipipabárnál dördültek el a városközpontban, és környékbeli tanúk 8-9 lövésről beszélnek. Az egyelőre nem tisztázott, hogy egy vagy több tettes követte-e el a merényleteket, de az már biztos, hogy a kesselstadti vízipipabárra egy támadó rontott be, és válogatás nélkül lőni kezdett a bent lévőkre – a Bild információi szerint.

 

Az áldozatok állítólag kurdok. A bár tulajdonosának fia úgy nyilatkozott a dpa hírügynökségnek, hogy az áldozatok közül ketten a vendéglátóhely alkalmazottai voltak, de mind az öt embert, aki meghalt, évek óta ismerte. Sem ő, sem az apja nem tartózkodott a bárban a támadáskor.

A rendőrség két embert gyanúsít a támadások elkövetésével, vagyis az eltérő információk ellenére több tettest keresnek, többek között helikopterrel is.

 

A Hessenschau szerint az első helyszínen három ember, a másodiknál öt ember halt meg. Utóbbiak mind fiatalok: négy férfi és egy nő.

FRISSÍTÉS: A rendőrség hajnalban közölte, hogy a feltételezett tettest holtan megtalálták az apja lakásában. A lakásban találtak egy másik holttestet is, róla egyelőre nem közöltek információt. A rendőrség feltételezi, hogy más nem vett részt a támadásban. Csütörtök hajnalra a támadás egyik életveszélyes sérültje is meghalt, így a feltételezett elkövetővel, illetve a vele egy lakásban talált holttesttel együtt szerda éjjelről csütörtök hajnalra nyolcról tizenegyre nőtt a vérengzés halálos áldozatainak száma.

Kapcsolódók

Kimaradt?