FRISSÍTVE - Trócsányi László sem lehet egyelőre EU-biztos


-A A+FRISSÍTVE: Az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) összeférhetetlenséget állapított meg csütörtökön Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda állami megrendelései miatt - közölte újságírókkal Sergey Lagodinsky, a JURI egyik alelnöke Brüsszelben csütörtökön.

A zöldpárti német EP-képviselő tájékoztatása szerint a szakbizottság 11 tagja az ellen szavazott, hogy az Európai Parlament külügyi bizottsága meghallgassa az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosi pozíciójára jelölt magyar politikust. Kilenc képviselő támogatta Trócsányi László meghallgatását.

Mint írtuk, Románia biztosjelöltjét, Rovana Plumbot is elutasította csütörtökön az EP jogi bizottsága.

Trócsányi: megteszem a szükséges jogi lépéseket

 

Trócsányi László szerint biztosjelölti ügyében minden tényalapot nélkülöző politikai döntés született, amellyel szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket - közölte a politikus csütörtökön az MTI-vel.

A magyar biztosjelölt közleményében azt írta: az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága 11 igen, 9 nem és 2 tartózkodás mellett összeférhetetlenséget állapított meg személyével szemben. A zárt ülésen a hozzá feltett minden kérdésre transzparens választ adott, összhangban a már korábban benyújtott dokumentumokkal - közölte az EP-képviselő. 

Cikkünk frissül

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X