Az EP jogi bizottsága elutasította Rovana Plumb jelölését a biztosi tisztségre

​Elutasította csütörtökön az Európai Parlament (EP) jogi Bizottsága (JURI) Rovana Plumb jelölését a közlekedési portfólióért felelős európai biztosi tisztségre – jelentette be Siegfried Mureşan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) EP-képviselője Facebook-oldalán.

„Az Európai Parlament Jogi Bizottsága széles többséggel elutasította Rovana Plumb jelölését. Plumb 6 támogató javaslatot kapott az európai parlamenti képviselőktől. 15 képviselő pedig ellene szavazott, ketten tartózkodtak” – írta Mureşan. „A Jogi Bizottság jóváhagyása nélkül Rovana Plumb nem mehet meghallgatásra a közlekedési bizottság elé” – fűzte hozzá a liberális EP-képviselő első bejegyzésében.

A PNL politikusa később új bejegyzést tett közzé, amiben azt írta, hogy Plumb 800 ezer lejes kölcsöne szúrt szemet a jogi bizottság tagjainak. A pénzt egy magánszemélytől kérte, és pártfinanszírozásra használta, de az ő és férje jövedelméből ezt nem tudnák törleszteni a vagyonnyilatkozata szerint

Mureşan immár arról írt, hogy a bizottság egyhangúan, 20 szavazattal utasította el Plumb jelölését a biztosi posztra.

 

Az információt brüsszeli források is megerősítették.

Az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) úgy döntött, hogy rendkívüli meghallgatásra hívja be csütörtökre Románia és Magyarország biztosjelöltjét, Rovana Plumbot és Trócsányi Lászlót.

Rovana Plumb a tervek szerint a közlekedési portfólióért felelne az Ursula von der Leyen elnök vezette Európai Bizottságban (EB), és meghallgatását október 2-ára időzítette a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság (TRAN), illetve a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság (ENVI). Az EP jogi bizottsága azonban úgy döntött, hogy magyarázatot kér Plumbtól vagyonnyilatkozatának egyes részleteivel kapcsolatban, ezért rendkívüli meghallgatásra hívták be csütörtökre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?