Microsoft: a lopott Windows nem frissül 10-es verzióra

A kalózoknak mégsem lesz ingyenes a Windows 10, pedig már milliók kezdtek örülni a Microsoft amnesztiájának.

Nem kapnak ingyenes, legális Windows 10-et azok, akiknek csak egy korábbi operációs rendszer kalózmásolata van meg - idézte a Microsoft bejelentését az Origo. A nyáron érkező új program egy éven át tartó, térítésmentes frissítési ajánlata csak a jogtiszta Windows 7-et, 8-at és 8.1-et futtató gépekre vonatkozik.

Igaz, a redmondiak "vonzó ajánlatokkal" készülnek azoknak is, akik nem tiszta forrásból származó operációs rendszert használnak – így akarják garantálni, hogy mindenki átáll az új rendszerre. Ugyan normális esetben elképzelhetetlen volna, hogy egy kalózszoftver hirtelen legálissá válik, különösen egy olyan drága program esetében, mint a Windows, a Microsoft márciusban mégis megszellőztette ennek lehetőségét.

Nem lesz boszorkányüldözés

Habár jogtiszta Windows 10-et nem kapnak a kalózok, a Microsoft felhagy az ellenük folytatott boszorkányüldözéssel, sőt, jelenleg úgy tűnik, hogy az új oprendszer licencmentes formában is komolyabb korlátozások nélkül működik majd.

Az asztalon elhelyezett vízjel persze mindig emlékeztetni fogja a felhasználókat a program illegális voltáról, és bizonyára a speciális Windows 10 változatok sem lesznek elérhetők ebben a formában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?