A lopott Windows 7-8 ingyen jogtiszta Windows 10-re cserélhető

A Microsoft Magyarország illetékese szerda este az Indexnek megerősítette: a nyáron érkező Windows 10 operációs rendszernél a lopott Windows 7-et és 8-at használóknak is engedélyezi a frissítést az új változatra.

„Minden ügyfelünk, aki Windows 10 futtatására alkalmas eszközzel rendelkezik, azokat is beleértve, akik nem jogtiszta Windows rendszert használnak, frissíthetnek Windows 10-re. Amennyiben az ügyfeleink felismerik az eredeti és jogtiszta Windows értekeit, egyszerű lehetőségeket biztosítunk számukra a jogtiszta verziókra való áttéréshez” – közölte Tóth András Mihály, a cégóriás magyarországi Windows-üzletágvezetője.

Eredetileg a Reuters írt szerdán arról, hogy a Microsoft úgy próbálja megerősíteni a Windows pozícióját Kínában (ahol nagyon magas a kalózverziók aránya), hogy a Windows 10 operációs rendszer letöltését ingyenesen a lopott Windows 7-et és 8-at használóknak is engedélyezi. Ez az lehetőség azonban nem csak a kínai felhasználók számára adott.

FRISSÍTÉS: Tulajdonképpen teljesen ingyenessé tette a Windowst a Microsoft, miután bármilyen (hardveresen elég erős) PC-re ingyenesen lehet majd feltelepíteni a 10-es verziót – idézte a hvg.hu a Verge cikkét, miután a Microsoft hivatalosan is megerősítte, hogy a szabály minden országban érvényes lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?