Költségvetés: a szakbizottság elutasította az RMDSZ javaslatait

Az RMDSZ egyetlen fontosabb módosító javaslatát sem fogadta el a képviselőház és a szenátus költségvetési bizottsága a költségvetési törvény vitája alatt – közölte hétfőn a maszol.ro kérdésére Erdei-Doloczki István, az RMDSZ képviselője.

A képviselőház költségvetési bizottságának tagja elmondta: a szövetség módosító javaslatait a tervezet hamarosan kezdődő parlamenti vitáján próbálják bevinni a  törvény szövegébe. „Attól tesszük függővé a szavazatunkat, hogy néhány általunk fontosnak tartott módosító indítványt elfogadnak-e és bekerülnek-e a törvénybe” – szögezte le a képviselő.

Az RMDSZ képviselői és szenátorai körülbelül 80 módosító indítványt terjesztettek elő a tervezet szakbizottsági vitáján. Erdei-Dolóczki korábban azt nyilatkozta: egyebek között a községi és megyei utak fenntartására szánt összegek 40 százalékos emelését kérték, azt javasolták, hogy a fogyatékkal élők személyek mellé rendelt ápolók fizetései egész évre biztosítva legyenek, ugyanakkor enyhén felfele kerekítették volna a nyugdíjpont értékét.

A szakbizottság a hétvégen zárta le a költségvetési törvény tervezetének vitáját, amely innen a parlamenti plénum elé kerül megvitatásra.

Kapcsolódók

Kimaradt?