FONTOS – Befagyasztották a víz, a gáz, az áram és az üzemanyagok árát


-A A+A szükségállapot idejére befagyasztják a jelenlegi szinten az elektromos áram, a gáz, a víz és az üzemanyagok árát, illetve a hulladékelszállítás díját – közölte a vasárnap esti rendkívüli sajtótájékoztatóján Marcel Vela belügyminiszter.

Az intézkedés része a koronavírus terjedését fékezni hivatott újabb korlátozó intézkedéseket tartalmazó 4-es számú katonai rendeletnek, és ennek a Hivatalos Közlönyben való megjelenésekor lép érvénybe. "Ezek az árak csökkenhetnek a kereslet-kínálat függvényében, de semmiképpen sem növelhetők" - nyomatékosította a tárcavezető a belügyminisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

A miniszter kifejtette: az energiaszektorban a munkáltatóknak megelőző elkülönítési intézkedéseket kell alkalmazniuk a személyzet azon tagjai esetében, akik alapvető feladatokat látnak el az elektromos energia és a földgáz előállítása és kitermelése, illetve szállítása területén, valamint karbantartják a fontos berendezéseket és felszereléseket. "Mindezek nélkülözhetetlenek az országos energiarendszer megfelelő működéséhez"- magyarázta Vela.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X