Végre elkezdődhet az észak-erdélyi regionális út építése Bihar megyében

Aláírták hétfőn az Erdélyi-szigethegységen átvezető, észak-erdélyi regionális út két Bihar megyei szakaszának tervezési és kivitelezési szerződését.

Mint arról beszámoltunk, február 12-én jelentette be Ioan Mang, a Bihar Megyei tanács alelnöke, hogy a hosszasan húzódó közbeszerzései eljárás lezárult, és ugyanaz a cégcsoport nyerte el mindkét Bihar megyei szakasz tervezési is kivitelezési szerződését. Az alelnök akkor elmondta: ha tíz napon belül senki nem emel óvást a közbeszerzés eredménye ellen, február 25-én aláírhatják a szerződéseket. Ez hétfőn meg is történt.

A Bihar megyei önkormányzat sajtószolgálatának közleménye szerint a tanács alelnöke elmondta, fontos lépés a szerződések aláírása a megye fejlődésében. A hegyi útvonal felújítása a térség gazdasági és turisztikai fejlődéséhez vezet majd, és remélhetőleg legkésőbb 2023 őszéig elkészül, tette hozzá. A költségeket a Regionális Operatív Programon keresztül fedezik.

Az útszakaszokat felújító cégcsoport vezető vállalkozása a Drumuri Orășenești Rt., partnerek: az MBS Group Kft., az Aquacons Kft. és a D’agostino Angelo Antonio Costrutioni Generali Kft.

Az első, 43,3 kilométer hosszú útszakasz Belényestől Biharfüredig, onnan pedig a Jád-völgyi vízgyűjtő tóig tart. A tervezés és kivitelezés áfa nélkül 84 millió lejbe kerül előbbire hat, utóbbira 36 hónapjuk lesz a kivitelezőnek. A második, a Jádremete és a Dregán völgye közötti útszakasz 12,8 kilométer hosszú, elkészítése 21,6 millió lejbe kerül áfa nélkül. A tervezésre ebben az esetben is fél évük, a kivitelezésre pedig 24 hónapjuk lesz a kivitelezőknek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?