Biharban felújítanak két fontos regionális útszakaszt

Hamarosan sor kerül két fontos bihari útszakasz felújítására vonatkozó szerződés aláírására. Ioan Mang, a Bihar megyei tanács alelnöke kedden bejelentette, február 25-én írják alá az észak-erdélyi regionális út két Bihar megyei szakaszának kivitelezési szerződését.

Tavaly június óta húzódik a közbeszerzési eljárás, melynek eredményeként ugyanaz a cégcsoport nyerte el a két Bihar megyei szakasz tervezését és kivitelezését: a vezető vállalkozás a Drumuri Orășenești Rt., a partnerek: az MBS Group Kft., az Aquacons Kft. és a D’agostino Angelo Antonio Costrutioni Generali Kft.

Ioan Mang elmondta: ha a következő tíz napban senki nem emel óvást a közbeszerzési eljárás eredménye ellen, akkor február 25-én aláírhatják a tervezési és kivitelezési szerződéseket a nyertesekkel. Az első szakasz 43,3 kilométer hosszú, Belényestől Biharfüredig, onnan pedig a Jád-völgyi vízgyűjtő tóig tart. A költségeket áfa nélkül 99,8 millió lejre becsülték, a kivitelezők 84 millió lejes ajánlattal nyertek, a tervezésre egyébként hat, a kivitelezésre 36 hónapjuk lesz.

A második, a Jádremete és a Dregán völgye közötti szakasz 12,8 kilométer hosszú, ennek költségeit áfa nélkül 26,9 millió lejre becsülték, a győztes ajánlat 21,6 millió lej volt. A tervezésre itt is hat hónapjuk, a kivitelezésre pedig 24 hónapjuk lesz a kivitelezőknek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?