Ha nem tudná: már elkezdődtek a fekete pénteki árleszállítások

Bár a Fekete Pénteket az amerikai hagyományok szerint november utolsó péntekén tartják, több romániai kereskedő – az előző évekhez hasonlóan – ellopta a startot, és már november elsejétől jelentős árleszállításokat hirdetett.

Az Altex Blec Fraidei 2018 névvel indította a december 5-ig tartó promóciós kampányát. A főként háztartási és elektronikai cikkeket forgalmazó üzletlánc 140 millió lej értékű árut kínál olcsóbban ebben az időszakban.

Az Altex riválisának, a Flancónak október 26. és november 19. között tart a promóciós kampánya. Az üzletlánc 80 százalékig terjedő árleszállításokat ígér, és többek között 70 ezer televíziót, 50 ezer mobiltelefont, 230 ezer háztartási cikket kínál eladásra.

Az evoMAG a november 1-18. közötti időszakra hirdetett árleszállításokat. Az online áruház több mint 60 ezer terméket kínál akár 80 százalékkal olcsóbban. Az árak a televíziók esetében 799 lejnél, a jó minőségű laptopoknál 1200 lejnél kezdődnek. Mobiltelefonokat és háztartási cikkeket 50 százalékos árleszállítással kínálnak.

Mint korábban írtuk, a Versenytanács megállapította: a múlt évben a kereskedők a Black Friday napján akciós áron kínált termékek 80 százaléka esetében egy mesterségesen felsrófolt árhoz viszonyítva hirdettek kisebb árat. Óriási bevételükhöz képest nevetséges összegekre bírságolta őket ezért a fogyasztóvédelmi hatóság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?