Töltsük fel a magyarfülpösi Szivárvány Ház éléskamráját!

A rendszerváltás után magyar iskolát nem indíthatott a mezőségi Magyarfülpösön, ám Ady István református lelkész nem csüggedt, és az elmúlt 20 év kitartó munkája meghozta gyümölcsét. Szórványkollégiumot alapított, ahol a környékről összegyűjtött magyar gyermekek képzett szakemberek segítségével szakszerű ellátásban, oktatásban és nevelésben részesülnek.

Minden ősszel egyre többen kopogtatnak a Szivárvány Ház kapuján. Aki nem találkozik ezekkel a sorsokkal, nem is gondolná, mennyi rászoruló magyar gyermek él Erdélyben.

Most a folyamatosan növekvő létszámú magyarfülpösi bentlakásos kollégium, a Szivárvány Ház támogatásáért indul gyűjtés a Maszol kezdeményezésére, partnerségben a Marosvásárhelyi Rádióval, hisz fontos, hogy figyeljünk a mélyszegénységben élő gyerekek sorsára, fejlődésére.

A kollégium támogatására felajánlott gyerekcipőket, tartós élelmiszert, tisztálkodó-, tisztító- és fertőtlenítőszereket a következő gyűjtőpontokon adhatják át:

  • Kolozsváron a Maszol szerkesztőségében (Sólyom utca 24/A) – november 10-től hétköznaponként 10 és 17 óra között.
  • Csíkszeredában az Aktív Közélet Egyesület székhelyén (Eminescu utca 2/A) – november 10-től hétköznaponként 8 és 16 óra között.
  • Marosvásárhelyen a Divers Egyesület székhelyén (Avram Iancu utca 29) – november 20-tól naponta 15 és 18 óra között.

Segítsünk mosolyt csalni a gyerekek arcára!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?