Elhunyt Bukarestben Dumitru Comănescu, a világ legidősebb férfija


-A A+Elhunyt szombaton reggel Dumitru Comănescu, a világ legidősebb férfija - tájékoztatott délután a bukaresti öregotthon.

Comănescut egy hónapja világ legidősebb férfijaként tartanak nyilván. A férfi 111 éves és 231 napos korában halt meg. Alexandra Dobre, az idősotthon vezetője, azt mondta: a Comănescuval való találkozó minden alkalommal egy életleckével ért fel. Az agármérnök végzettségű férfi 70 évet dolgozott, megfontolt életet élt családja körében.

Dumitru Comănescu 1908. november 8-án született a Prahova megyei Drăgăneasa községben. Előbb matematika egyetemre járt (tanárai közé tartozott a legendás Gheorghe Ţiţeica, minden idők egyik legkiemelkedőbb román matematikusa), de aztán a növények kutatásának szentelte életét. 1933-ban szerzett agrármérnöki oklevelet, és hetven éven át dolgozott, 2003-ban végezte utolsó fitopatológiai vizsgálatát.

Hosszú életének titka az a szeretet volt, amelyet családjától, fiaitól, három unokájától és két dédunokájától kapott - olvasható a közleményben.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X